Kokosovo-čokoládový cheesecake

Kokosovo-čokoládový cheesecake

By 17. marca 2015

Kakaovo kokosový korpus, lahodný krém s kokosového mlieka, kúsky čokolády a sladučké šťavnaté granátové jablko. Kombinácia na povzbudenie celého človeka počas pochmúrnych upršaných dní.

 

 

Ingredients

Instructions

  1. Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu, inak hrozí že sa cesto zrazí.
  2. Okraje tortovej formy vymažeme maslom, dno vystelieme papierom na pečenie.
  3. Kekse rozmixujeme na jemný prášok a zmiešame s kokosom.
  4.  Zmäknuté maslo nakrájame na kocky, pridáme do sušienkového prášku a rukami vymiesime na mrveničku.
  5. Vysypeme ju do formy a poutláčame dno aj okraje a vytvarujeme korpus. Zatiaľ ho dáme odpočívať do chladničky.
  6. V miske si ručne vymiešame smotanu, mascarpone, cukor a vanilkový extrakt.
  7. Po jednom pridávame vajíčka.
  8. Nakoniec primiešame aj preosiatu múku a kokosové mlieko. D
  9. o krému jemne zapracujeme aj kúsky čokolády.
  10. Hotovú zmes nalejeme do korpusu a pečieme pomaly vo vodnom kúpeli asi 60 minút na 165-170 stupňov. (Vodný kúpeľ je pre pečenie cheesecaku zásadný - do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala, tak nám nezoschne a bude krásne krémový).
  11. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru.
  12. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake úplne vychladnúť. Najlepšie dať ho stuhnúť do chladničky cez noc.
  13. Hotový cheesecake potrieme čokoládovou polevou (napr. ganache), posypeme kokosom a dužinou z granátového jablka.

Kokosovo - čokoládový cheesecake

Print

Môj blog: www.nikilovemuffin.blogspot.sk


Všetky recepty v mojom blogu sú mnou odskúšané a zdokumentované. Uprednostňujem skôr jednoduchšie a nenáročné recepty, z kvalitných (najlepšie slovenských) surovín, ktoré sú bežne dostupné v našich obchodoch. Tak si môžete všetky recepty odskúšať doma. Rada spájam rôzne zaujímavé chute a experimentujem. Takto vznikajú aj moje vlastné recepty, o ktoré sa s Vami rada podelím.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *