Kokosovo-čokoládový cheesecake

Pridal: Love.muffin, 17.3.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Kakaovo kokosový korpus, lahodný krém s kokosového mlieka, kúsky čokolády a sladučké šťavnaté granátové jablko. Kombinácia na povzbudenie celého človeka počas pochmúrnych upršaných dní.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Love.muffin, 17.3.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
(kakaové) 2 balenia Bebe keksy
170 gmaslo
6 veľkých kopcovitých PLkokos
200 mlkyslá smotana
500 gmascarpone
3 ksvajce
1 ksžĺtok
150 gpráškový cukor
2 PLvanilkový extrakt
400 ml (to kúpite zvyčajne v konzerve v exotických potravinách, BILLA, LIDL, Tesco)kokosové mlieko
3 PLhladká múka
(kúpené alebo doma nasekané)čokoládové kúsky
1 ksgranátové jablko
na posypaniečokoládová poleva a kokos
- Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu, inak hrozí že sa cesto zrazí.
- Okraje tortovej formy vymažeme maslom, dno vystelieme papierom na pečenie.
- Kekse rozmixujeme na jemný prášok a zmiešame s kokosom.
- Zmäknuté maslo nakrájame na kocky, pridáme do sušienkového prášku a rukami vymiesime na mrveničku.
- Vysypeme ju do formy a poutláčame dno aj okraje a vytvarujeme korpus. Zatiaľ ho dáme odpočívať do chladničky.
- V miske si ručne vymiešame smotanu, mascarpone, cukor a vanilkový extrakt.
- Po jednom pridávame vajíčka.
- Nakoniec primiešame aj preosiatu múku a kokosové mlieko. D
- o krému jemne zapracujeme aj kúsky čokolády.
- Hotovú zmes nalejeme do korpusu a pečieme pomaly vo vodnom kúpeli asi 60 minút na 165-170 stupňov. (Vodný kúpeľ je pre pečenie cheesecaku zásadný - do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala, tak nám nezoschne a bude krásne krémový).
- Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru.
- Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake úplne vychladnúť. Najlepšie dať ho stuhnúť do chladničky cez noc.
- Hotový cheesecake potrieme čokoládovou polevou (napr. ganache), posypeme kokosom a dužinou z granátového jablka.
KOMENTÁRE K RECEPTU