NajRecept.sk Dezerty Jablková štrúdľa
Jablková štrúdľa
Recept Jablková štrúdľa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   11.3.2015

Jablková štrúdľa

Nie je to klasická štrúdľa z klasického štrúdľového cesta. Toto cesto je krehké a pripraví sa deň vopred. Takže v deň, kedy chceme mať štrúdľu na tanieri, ju máme pomerne rýchlo hotovú. Veľmi chutný závin. Suroviny sú na dve štrúdle.

Suroviny
400 g
hladká múka
250 g
rastlinný tuk
2 PL
kyslá smotana
2 KL
ocot
štipka
soľ
na potretie
vajce

Plnka:

jablká
cukor
škorica
strúhanka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Suroviny spracujeme na cesto a necháme cez noc odstáť v chlade.
  2. Potom cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm (dostaneme rozmer cca 25x35cm), potrieme rozšľahaným vajcom a v strede posypeme trochou strúhanky.
  3. Navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré zbavíme prebytočnej šťavy.
  4. Posypeme 2-3 lyžicami cukru a škoricou.
  5. Zvinieme a dáme na plech s papierom na pečenie. Závin potrieme vajcom.
  6. Pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút.
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár