Jablková štrúdľa

Pridal: moj sladky svet, 11.3.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Nie je to klasická štrúdľa z klasického štrúdľového cesta. Toto cesto je krehké a pripraví sa deň vopred. Takže v deň, kedy chceme mať štrúdľu na tanieri, ju máme pomerne rýchlo hotovú. Veľmi chutný závin. Suroviny sú na dve štrúdle.
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 11.3.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
400 ghladká múka
250 grastlinný tuk
2 PLkyslá smotana
2 KLocot
štipkasoľ
na potretievajce
Plnka:
jablká
cukor
škorica
strúhanka
- Suroviny spracujeme na cesto a necháme cez noc odstáť v chlade.
- Potom cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm (dostaneme rozmer cca 25x35cm), potrieme rozšľahaným vajcom a v strede posypeme trochou strúhanky.
- Navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré zbavíme prebytočnej šťavy.
- Posypeme 2-3 lyžicami cukru a škoricou.
- Zvinieme a dáme na plech s papierom na pečenie. Závin potrieme vajcom.
- Pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU