Jablková štrúdľa

Recept Jablková štrúdľa

Pridal: moj sladky svet, 11.3.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nie je to klasická štrúdľa z klasického štrúdľového cesta. Toto cesto je krehké a pripraví sa deň vopred. Takže v deň, kedy chceme mať štrúdľu na tanieri, ju máme pomerne rýchlo hotovú. Veľmi chutný závin. Suroviny sú na dve štrúdle.

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 11.3.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

400 ghladká múka
250 grastlinný tuk
2 PLkyslá smotana
2 KLocot
štipkasoľ
na potretievajce

Plnka:

jablká
cukor
škorica
strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Suroviny spracujeme na cesto a necháme cez noc odstáť v chlade.
  2. Potom cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm (dostaneme rozmer cca 25x35cm), potrieme rozšľahaným vajcom a v strede posypeme trochou strúhanky.
  3. Navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré zbavíme prebytočnej šťavy.
  4. Posypeme 2-3 lyžicami cukru a škoricou.
  5. Zvinieme a dáme na plech s papierom na pečenie. Závin potrieme vajcom.
  6. Pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť