Hummus

Recept Hummus
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hummus, cícerová nátierka - perfektná je s chlebom pita, ale chutí aj ako dip k čerstvej zelenine.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

400 gcícer
(tahini) 3-4 PLsezamová pasta
olivový olej
1 strúčikcesnak
citrónová šťava
petržlenová vňať
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Zvyknem používať cícer v konzerve, je to rýchlejšie a nemusím čakať 24 hodín, pokiaľ by namočený cícer zmäkkol, môžem hummus pripraviť hneď.
  1. Takže som otvoril konzervu a zlial vodu, cícer som dal do mixéra.
  2. Pridal som k nemu citrónovú šťavu, asi z polovice citróna, soľ, nakrájaný cesnak a olivový olej.
  3. Keď je to už rozmixované na kašičku, pridám pastu tahini (rozmixovaný sezam s olivovým olejom) petržlenovú vňať.
  4. Potom ochutnám, ak treba dochutím citrónovou šťavou, alebo soľou a hummus je hotový.
Toto je tiež jeden z receptov, kde treba rešpektovať svoj jazyk a dochucovať podľa seba. Pred podávaním som prekvapol olivovým olejom a prizdobil 9 lístkami petržlenu. Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť