Hummus

Pridal: S varechou v ruke, 11.3.2015
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Hummus, cícerová nátierka - perfektná je s chlebom pita, ale chutí aj ako dip k čerstvej zelenine.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 11.3.2015
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Chuťovky
SUROVINY
400 gcícer
(tahini) 3-4 PLsezamová pasta
olivový olej
1 strúčikcesnak
citrónová šťava
petržlenová vňať
soľ
Zvyknem používať cícer v konzerve, je to rýchlejšie a nemusím čakať 24 hodín, pokiaľ by namočený cícer zmäkkol, môžem hummus pripraviť hneď.
- Takže som otvoril konzervu a zlial vodu, cícer som dal do mixéra.
- Pridal som k nemu citrónovú šťavu, asi z polovice citróna, soľ, nakrájaný cesnak a olivový olej.
- Keď je to už rozmixované na kašičku, pridám pastu tahini (rozmixovaný sezam s olivovým olejom) petržlenovú vňať.
- Potom ochutnám, ak treba dochutím citrónovou šťavou, alebo soľou a hummus je hotový.
KOMENTÁRE K RECEPTU