Francúzska cibuľačka

Pridal: barborka, 8.3.2015
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Polievka je naozaj vynikajúca. Pridáva sa do nej pol litra bieleho vína, ktoré jej dodá extra ,,francúzsku" chuť. Odporúčam ich pripraviť do domáco upečených bochníkov. Tie si ale pripravte deň vopred :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: barborka, 8.3.2015
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
SUROVINY
500 g cibuľa
maslo
olej
(biele) 0,5 lvíno
(alebo voda s 2 kockami bujónu) 1,5 l vývar
soľ
korenie
mletá paprika
vegeta
(na zahustenie)hladká múka
(tvrdý, nastrúhaný)syr
(opečené kocky alebo polievku nalejeme do bochníkov)pečivo
- Cibuľu nakrájame na polky a na dlhšie pásiky. Opražíme na masle a oleji.
- Zaprášime múkou a pridáme trošku mletej červenej papriky a korenia.
- Podlejeme vínom, rozmiešame a dolejeme vývar alebo vodu.
- Necháme variť a dochutíme vegetou, soľou.
KOMENTÁRE K RECEPTU