Francúzska cibuľačka

Recept Francúzska cibuľačka

Pridal: barborka, 8.3.2015

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Polievka je naozaj vynikajúca. Pridáva sa do nej pol litra bieleho vína, ktoré jej dodá extra ,,francúzsku" chuť. Odporúčam ich pripraviť do domáco upečených bochníkov. Tie si ale pripravte deň vopred :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 8.3.2015

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

SUROVINY

500 g cibuľa
maslo
olej
(biele) 0,5 lvíno
(alebo voda s 2 kockami bujónu) 1,5 l vývar
soľ
korenie
mletá paprika
vegeta
(na zahustenie)hladká múka
(tvrdý, nastrúhaný)syr
(opečené kocky alebo polievku nalejeme do bochníkov)pečivo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu nakrájame na polky a na dlhšie pásiky. Opražíme na masle a oleji.
  2. Zaprášime múkou a pridáme trošku mletej červenej papriky a korenia.
  3. Podlejeme vínom, rozmiešame a dolejeme vývar alebo vodu.
  4. Necháme variť a dochutíme vegetou, soľou.
Servírovanie
  1. Do šialky dáme opečené pečivo, zalejeme polievkou, posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry na 10 min, kým chytí syr zlatú farbu.
  2. Alebo si upečieme malé bochníky chleba. Odrežeme vrch bochníka, vnútro vydlabeme a dáme opiecť do rúry na 10 min. Do bochníka dáme kúsky vydlabaného vnútra, zalejeme polievkou, posypeme syrom a dáme opäť zapiecť na 10 min.
Dobrú chuť! :)  
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť