Fotorecept | Trojfarebná slaná roláda

Fotorecept | Trojfarebná slaná roláda

Pridal: adkas-tastyfood, 1.3.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Veľká Noc

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Roládu som videla pred nejakým časom na coolinarka.com. Už vtedy ma veľmi zaujala, ale od jej vyskúšania ma odrádzalo to, že ťá červená časť bola z ajvaru. Ajvar pochádza zo srbskej kuchyne. Vyrába sa vlastne z pečených paprík pridaním baklažánu, cesnaku a chilli papričiek. Konzumuje sa ako nátierka, príloha k mäsu alebo ako šalát. Potom som ju videla u Sary a Mikiho, ale tu zas sa mi zdal zdĺhavý postup, keďže každé cesto sa robilo zvlášť. Napokon celkom ma presvedčila Ivka, že už to musím konečne vyskúšať. Ona to má zjednodušené a to tým, že cesto sa robí naraz. Po vyskúšaní receptu však doporučujem predsa len urobiť tie cestá každé zvlášť, pretože nie vždy sa podarí cesto rozdeliť presne na tri rovnaké časti. Ďalej záleží aj od syra aký použijete do žltého cesta. Mne sa zdá, že tá moja roláda nebola až taká pekná nadýchaná. Ešte jednu malú zmenu som urobila, že množstvo červenej mletej papriky som znížila na 1 ČL a pridala som mojú obľúbenú pastu Červené zlato. Na krém som použila Philadelphiu. Tak toľko minimálne zmeny. Roládu hodnotím ako chutnú, efektívnu záležitosť a rozhodne som ju nerobila posledný krát.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 1.3.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Veľká Noc

SUROVINY

6 ksvajce
6 PLpolohrubá múka
6 PLolej
3 PLkyslá smotana
2 PLšpenátový pretlak
1 ČLčerstvá mletá paprika
(Červené zlato) 1-2 ČLpapriková pasta
3 PLstrúhaný syr
3 ČL (zarovnané)prášok do pečiva
soľ

Plnka:

300 g ( možno nahradiť akýmkoľvek krémovým syrom)Philadelphia
1 PLkyslá smotana
soľ
biele mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtka oddelíme od bielkov.
  2. Dožĺtkov pridáme olej, prešľaháme.
  3. Porom pridáme kyslú smotanu, opäť prešľaháme.
  4. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  5. Bielka našľaháme do tuhej peny so štipkou soli.
  6. Vyšľahané bielka už len ručne opatrne, krúživými pohybmi vmiešame do žĺtkovej masy.
  7. Celú zmes rozdelíme na tri časti. Do zelenej časti pridáme špenátový pretlak. Do červenej časti pridáme papriku a paprikovú pastu. Do žltej časti strúhaný syr.
  8. Cesto nanesieme v striedavých pruhoch na plech 30x40 cm vyložený papierom na pečenie.
  9. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 20-25 minút.
  10. Po vybratí z rúry hneď stáčame roládu pomocou utierky aj papiera. Necháme poriadne vychladnúť. Po vychladnutí stiahneme papier a natrieme roládu plnkou.
  11. Na plnku som vyšľahala Philadelphiu s 1 PL smotany a dochutila štipkou soli a bieleho mletého korenia.
  12. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky zatuhnúť min. na 1 hod. a potom si už iba pochutnávame na tejto slanej dobrote.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť