Fotorecept | Pudingovo-jogurtový krémeš

Fotorecept | Pudingovo-jogurtový krémeš

Pridal: klaura, 12.3.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ľahučký zákusok z tohoto víkendu. Ľahučký preto, lebo maslo v plnke som nahradila jogurtom. Funguje to :) Veď vyskúšajte. Vrch som hojne posypala kakaom a potom som mala veľký problém odkrojiť pekný, čistý kúsok na fotenie. Ani sa mi to nepodarilo, všade je šľahačka zababraná kakaom :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 12.3.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Piškóta:

4 ksvajce
150 gkryštálový cukor
150 gpolohrubá múka
1/2 baleniaprášok do pečiva
3 PLteplá voda

Krém:

1 litermlieko
3 baleniazlatý klas
8 PLkryštálový cukor
1 balenievanilkový cukor
500 ml biely jogurt
džem
1,5 baleniapiškóty
2 baleniašľahačková smotana
2 balenia (do šľahačky)vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z uvedených surovín upečieme piškótu a necháme ju vychladnúť.
  2. Medzitým uvaríme puding z mlieka, zlatých klasov a cukru.
  3. Vlejeme ho do nádoby a do teplého pudingu zamiešame celý jogurt.  Miešame, kým sa hmoty pekne spoja.
  4. Piškótové cesto natrieme kyslejším džemom.
  5. Pudingový krém vylejeme na piškótu.
  6. Hneď na teplý puding uložíme detské piškoty. Odložíme do chladničky. Nabudúce budem piškótky máčať v káve dosť dlho trvalo, kým odvlhli.
  7. Po vychladení ušľaháme pevnú šľahačku a natrieme ju na piškótky. Uhladíme a zdobíme posypom (kakao, strúhaná čokoláda, perličky)
  8. Zákusok ešte dobre vychladíme a podávame.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť