Fotorecept | Pečený losos s kôprom

Fotorecept | Pečený losos s kôprom

Pridal: klaura, 19.3.2015

Kategorie: Zdravé recepty, Ryby a morské plody

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Je skvelé, že už aj u nás sa dajú bežne kúpiť krásne kúsky rýb, tak to teda využívam. A často. Dnes sme mali na obed lososa pečeného na zemiakoch s kôprom. Recept si našiel manžel na nete, jeho autorkou je zhodou okolností kamarátka z varechy.sk Vierka Furberová. Vieri, oblizovali sme sa až za ušami. Výborné to bolo :) Suroviny sú na 2 porcie.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 19.3.2015

Kategorie: Zdravé recepty, Ryby a morské plody

SUROVINY

350 gfilet z lososa
citrón
maslo
(4 farieb)korenie
soľ
(nasekaný) kôpor

Príloha:

zemiaky
mlieko
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lososa najskôr umyjeme a dôkladne vysušíme papierovou utierkou.
  2. Potom ho polejeme šťavou z polovice citróna a necháme odležať.
  3. Medzi tým sa venujeme zemiakom. Očistíme ich, nakrájame na koliečka, zalejeme mliekom, pridáme soľ a varíme asi 10 minút na miernom ohni. Priznám sa, že v mlieku som zemiaky varila prvý krát. A asi aj posledný. Nie že by neboli dobré, to nie, ale naše zemiaky sú dobré aj vo vode varené.
  4. Uvarené zemiaky scedíme a vložíme ich do pekáčika, ktorého dno sme vymazali maslom.
  5. Ešte ich posolíme, pokoreníme a zopár kúskov masla navrch nakrájame.
  6. Dáme zapekať do rúry na 200 stupňov.
  7. Keď zemiaky začnú chytať farbu, položíme na ne kúsky lososa, posypeme ho nasekaným kôprom, mierne posolíme a dopekáme. Stačí už len 10 - 12 minút, aby nám ryba ostala šťavnatá, aby sa nevysušila.
Hotovo. Môžeme servírovať spolu so šalátom z čínskej kapusty. (čínska kapusta, mrkva, pór, všetko nakrájať, nastrúhať, ochutiť olivovým olejom, soľou a citrónovou šťavou)Nech vám chutí tak, ako nám :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť