Fotorecept | Pečený losos s kôprom

Pečený losos s kôprom

By 19. marca 2015

Je skvelé, že už aj u nás sa dajú bežne kúpiť krásne kúsky rýb, tak to teda využívam. A často. Dnes sme mali na obed lososa pečeného na zemiakoch s kôprom. Recept si našiel  manžel na nete, jeho autorkou je zhodou okolností kamarátka z varechy.sk  Vierka Furberová.   Vieri, oblizovali sme sa až za ušami. Výborné to bolo 🙂

Suroviny sú na 2 porcie.

 

Ingredients

Instructions

  1. Lososa najskôr umyjeme a dôkladne vysušíme papierovou utierkou.
  2. Potom ho polejeme šťavou z polovice citróna a necháme odležať.Pečený losos s kôprom 1
  3. Medzi tým sa venujeme zemiakom. Očistíme ich, nakrájame na koliečka, zalejeme mliekom, pridáme soľ a varíme asi 10 minút na miernom ohni. Priznám sa, že v mlieku som zemiaky varila prvý krát. A asi aj posledný. Nie že by neboli dobré, to nie, ale naše zemiaky sú dobré aj vo vode varené.Pečený losos s kôprom 2
  4. Uvarené zemiaky scedíme a vložíme ich do pekáčika, ktorého dno sme vymazali maslom.Pečený losos s kôprom 3
  5. Ešte ich posolíme, pokoreníme a zopár kúskov masla navrch nakrájame.
  6. Dáme zapekať do rúry na 200 stupňov.
  7. Keď zemiaky začnú chytať farbu, položíme na ne kúsky lososa, posypeme ho nasekaným kôprom, mierne posolíme a dopekáme. Stačí už len 10 - 12 minút, aby nám ryba ostala šťavnatá, aby sa nevysušila.Pečený losos s kôprom 5

Hotovo. Môžeme servírovať spolu so šalátom z čínskej kapusty. (čínska kapusta, mrkva, pór, všetko nakrájať, nastrúhať, ochutiť olivovým olejom, soľou a citrónovou šťavou)Pečený losos s kôprom 6

Nech vám chutí tak, ako nám 🙂

Pečený losos s kôprom 7

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *