Fotorecept | Medovník s orechmi

Fotorecept | Medovník s orechmi

Pridal: Recepty s Anabelou, 16.3.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento medovník si určite zamilujete, rovnako ako my. Bude chutiť malým, a veľkým kľudne aj s prídavkom mandľového likéru! Jednoducho ho musíte skúsiť.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Recepty s Anabelou, 16.3.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Cesto:

500 ghladká múka
2 KLsóda bikarbóna
200 gpráškový cukor
2 ksvajce
200 gmaslo
2 KLmed
2 KLmlieko

Orechová zmes:

350 g (nasekané)vlašské orechy
120 gmaslo
6 PLmed
1 KLvanilkový cukor

Krém:

250 gmaslo
80 gpráškový cukor
300 mlmlieko
1 PLhladká múka
4 PLmandľový puding
100 mlamaretto

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Cesto:
  1. Hladkú múku preosejeme do misy spolu so sódou bikarbónou a cukrom.
  2. Premiešam, pridám vajíčka, zmäknuté maslo a med vymiešaný s mliekom.
  3. Vypracované cesto rozdelím na dve časti.
  4. Rozvaľkané cestá dám na dva plechy vyloženým papierom na pečenie.
Orechová zmes:
  1. Orechy s maslom, medom a cukrom (nemusí byť) dám na panvicu rozpustiť a opražiť.Ešte horúcu zmes rozložím na jednu časť cesta.
  2. Pečiem oba plechy asi 15 minút na 170°C dozlata a nechám vychladnúť.
Krém: 
  1. Zmäknuté maslo vymiešam s cukrom.
  2. Z mlieka, hladkej múky, pudingu uvaríme hustúkašu, ktorú miešam do zhustunia.
  3. Po vychladnutí ju primiešam k vymiešanému maslu s cukrom.
  4. Upečený čistý plát cesta pokvapkám amarettom, natriem krémom a prikryjem druhým plátom s orechovou zmesou.
  5. Koláč odložím na chladné miesto aspoň na jeden deň, aby spojil všetky svoje chute.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť