Fotorecept | Medovník s orechmi

Pridal: Recepty s Anabelou, 16.3.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tento medovník si určite zamilujete, rovnako ako my. Bude chutiť malým, a veľkým kľudne aj s prídavkom mandľového likéru! Jednoducho ho musíte skúsiť.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Recepty s Anabelou, 16.3.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Cesto:
500 ghladká múka
2 KLsóda bikarbóna
200 gpráškový cukor
2 ksvajce
200 gmaslo
2 KLmed
2 KLmlieko
Orechová zmes:
350 g (nasekané)vlašské orechy
120 gmaslo
6 PLmed
1 KLvanilkový cukor
Krém:
250 gmaslo
80 gpráškový cukor
300 mlmlieko
1 PLhladká múka
4 PLmandľový puding
100 mlamaretto
Cesto:
- Hladkú múku preosejeme do misy spolu so sódou bikarbónou a cukrom.
- Premiešam, pridám vajíčka, zmäknuté maslo a med vymiešaný s mliekom.
- Rozvaľkané cestá dám na dva plechy vyloženým papierom na pečenie.
- Pečiem oba plechy asi 15 minút na 170°C dozlata a nechám vychladnúť.
- Zmäknuté maslo vymiešam s cukrom.
- Z mlieka, hladkej múky, pudingu uvaríme hustúkašu, ktorú miešam do zhustunia.
- Po vychladnutí ju primiešam k vymiešanému maslu s cukrom.
KOMENTÁRE K RECEPTU