Fotorecept | Medové madeleines - madlenky

Pridal: MadeWithLove, 29.3.2015
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie, Veľká Noc
Nahraj fotku a pochváľ sa
Keď som bola naposledy na Slovensku, moji úžasní rodičia mi podarovali 2 poháre skvelého domáceho medu (jarného a jesenného) od jedného uja. Konečne som si pripomenula ako chutí dobrý a kvalitný med slovenskej výroby a verte mi - chcelo sa mi plakať, tak veľa to pre mňa znamenalo. Samozrejme keď som ho dostala ako prvé mi napadlo kde a na čo ho použijem (teda okrem čaju s medom :) ) Po mojom príchode naspäť do Londýna som si ako prvú vec kúpila novú knihu od Ruby Tandoh - Crum (musíte mať!), v ktorej sa nachádzal recept an tieto medové madeleines (slovensky madlenky). Hneď som vedela, že ich musím čo najskôr prirpaviť. A tak sa aj stalo - madeleine aspoň pre mňa osobne doteraz vždy vyzerali strašne komplikovane, avšak som sa mýlila. Je to jedna z najjednoduchších vecí na prípravu a hlavne veľmi pôsobivá. Koláčik ku kávičke/čajiku ako stvorení. Určite neváhajte a pustite sa do nich! Ak nemáte madeleine formu, použite formu na muffiny.
Pridal: MadeWithLove, 29.3.2015
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie, Veľká Noc
SUROVINY
- Odložené maslo použijeme na vymastenie formy a uložíme ju do chladničky (ja som svoju formu nedala do chladničky a prežili sme to)
- Odložíme do chladničky na 20 minút (krok, ktorý som odignorovala) a dáme piecť na 8-9 minút pri 200 °C. Ak používate muffinovú formu, tak pečieme 9 - 12 minút.
- Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.