Fotorecept | Linecký okrúhly koláč

Fotorecept | Linecký okrúhly koláč

Pridal: Zuzka, 7.3.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Páčia sa mi mriežkové koláče. Ale teda môj najväčší problém je, že som proste nešikovná, a to už od malička, a jednoducho neviem vytvoriť, či už na papieri, alebo v tomto prípade z cesta, pekné rovné čiary. Či už s radielkom, alebo s nožom, proste to nejde. Preto každému z vás, kto máte podobný problém ako ja, nezúfajte, mám tu riešenie. Proste tú časť cesta, ktoré je určené na prúžky, jednoducho postrúham. Na chuti to neuberie, a navyše to pridá trošku originality. Tento recept som našla v Apetite z roku 2008, a proste musela som ísť do toho. V pozadí som vám nechala aj fotku koláča, na porovnanie. Ok, na vzhľad sa trochu odlišujeme, ale na chuti to neublížilo, to garantujem.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 7.3.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

175 ghladká múka
120 gpráškový cukor
3 ksžĺtok
100 gvlašské orechy
1 KLškorica
z 1/2 kscitrónová kôra
150 g (studené)maslo
ríbezľový, marhuľovýdžem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misy robota som nechala zmiešať všetky suroviny okrem džemu- múku, cukor, žĺtky, orechy, škoricu, citrónovú kôru a maslo.
  2. Cesto som ešte trošičku premiesila v ruke a nechala som ho oddýchnuť si hodinu v chladničke.
  3. Po hodine oddychu to už všetko šlo ako po masle.
  4. Dno tortovej formy som vymastila, a vyložila ho cestom. Vaľkať vôbec netreba, krásne sa dalo roztlačiť rukou.
  5. Rozložené cesto som popichala vidličkou, natrela džemom a navrch som nastrúhala kúsok cesta, ktoré som odložila na začiatku.
  6. Cesto som nechala 30 minút piecť pri 175 °C a posledných 10 minút som ho nechala dopiecť pri teplote 160 °C.
Po vytiahnutí z rúry som koláč nechala úplne vychladnúť, aby sa zbytočne nelámal pri krájaní. No a mohlo sa isť na návštevu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť