NajRecept.sk Mäso Fotorecept| Kuracie závitky s hubovo-brusnicovou plnkou
Fotorecept| Kuracie závitky s hubovo-brusnicovou plnkou
Fotorecept| Kuracie závitky s hubovo-brusnicovou plnkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   17.3.2015

Fotorecept| Kuracie závitky s hubovo-brusnicovou plnkou

Dnes nám prišla na chuť kuracina a aby prsíčka neboli suché, urobila som ich na šťave.

Suroviny
4 ks
kuracie prsia
1 ks
rožok
100 g (ja som použila mix z chladničky, ale kľudne použite aj šampiňóny z marketu)
huby
50 - 100 g (v mojom prípade sušených)
brusnice
1 ks
cibuľa
1 ks
vajce
olej
soľ
korenie
na zahustenie
múka hladká
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr na cibuľke orestujeme huby.
  2. Rožok nakrájame na kocky, dáme ho do misky, k nemu pridáme vajce, brusnice, urestované huby, zmes osolíme, okoreníme a dobre zamiešame.
  3. Kuracie prsia nakrojíme tak, aby sme získali  čo najväčšiu plochu. Posolíme, pokoreníme a navrstvíme plnku.
  4. Zvinieme do rolády a upevníme niťou, alebo ihlami.
  5. Takto pripravené kúsky opečieme na horúcom oleji, aby sa nám zvrchu mäso zatiahlo.
  6. Keď sú prsíčka z každej strany biele, pridáme huby, podlejeme vínom a dusíme so mäkka.  Trvá to asi 30 minút. Pred koncom dusenia pridáme aj brusnice.
  7. Hotové mäso vyberieme na tanier, šťavu vydusíme na tuk, zahustíme trochou hladkej múky, podlejeme vývarom, podľa potreby ochutíme. Vložíme mäso späť a ešte asi 5 minút dusíme.
  8. Podávame s ryžou, alebo zemiakovou kašou.
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár