Fotorecept| Kuracie závitky s hubovo-brusnicovou plnkou

Fotorecept| Kuracie závitky s hubovo-brusnicovou plnkou

Pridal: klaura, 17.3.2015

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes nám prišla na chuť kuracina a aby prsíčka neboli suché, urobila som ich na šťave.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 17.3.2015

Kategorie: Mäso

SUROVINY

4 kskuracie prsia
1 ksrožok
100 g (ja som použila mix z chladničky, ale kľudne použite aj šampiňóny z marketu)huby
50 - 100 g (v mojom prípade sušených)brusnice
1 kscibuľa
1 ksvajce
olej
soľ
korenie
na zahusteniemúka hladká

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr na cibuľke orestujeme huby.
  2. Rožok nakrájame na kocky, dáme ho do misky, k nemu pridáme vajce, brusnice, urestované huby, zmes osolíme, okoreníme a dobre zamiešame.
  3. Kuracie prsia nakrojíme tak, aby sme získali  čo najväčšiu plochu. Posolíme, pokoreníme a navrstvíme plnku.
  4. Zvinieme do rolády a upevníme niťou, alebo ihlami.
  5. Takto pripravené kúsky opečieme na horúcom oleji, aby sa nám zvrchu mäso zatiahlo.
  6. Keď sú prsíčka z každej strany biele, pridáme huby, podlejeme vínom a dusíme so mäkka.  Trvá to asi 30 minút. Pred koncom dusenia pridáme aj brusnice.
  7. Hotové mäso vyberieme na tanier, šťavu vydusíme na tuk, zahustíme trochou hladkej múky, podlejeme vývarom, podľa potreby ochutíme. Vložíme mäso späť a ešte asi 5 minút dusíme.
  8. Podávame s ryžou, alebo zemiakovou kašou.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť