Domáce žemle so sušenými paradajkami

Recept Domáce žemle so sušenými paradajkami

Pridal: Martina Schmidtova, 15.3.2015

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kysnuté cesto je skoro vždy výzva, ale ak sa podarí odmena je na nezaplatenie. A domáce žemle sú výborné kedykoľvek si ich spravíte, upečiete, prevoniate celý byt a zlepšíte náladu sebe aj rodine. Cez sviatky využijete pečivo na rôzne spôsoby a pri rôznych príležitostiach. Žemle si možete pripraviť aj deň dopredu, i keď čerstvé je čerstvé. Keď sú ešte teplé, stačí k nim maslo, ja mám rada talianske alebo francúzske solené. A tiež nič nepokazíte dobrým olivovým olejom, len tak si ju tam namáčajte. Nepoznám nič lepšie ako čerstvé pečivo. Vďaka sušeným paradajkám ktoré sú už nasolené bude cesto slanšie, soľte preto opatrne.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Martina Schmidtova, 15.3.2015

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

350 ghladká múka
3 dclvlažná voda
1/2 kockydroždie
1 dclolivový olej
soľ
1 miska (ak sú veľké nakrájajte ich na menšie kocky)sušené paradajky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si predhrejte na 200°C.
  2. Do misky dajte tretinu múky, rozdrobte droždie zalejte asi 1 dcl vody, pridajte ešte štipku cukru aby sa naštartovalo kvasenie.
  3. Po 10-tich minútach, keď sa začnú tvoriť bublinky, možete začať miesiť cesto a postupne pridávajte zostávajúce ingrediencie. Cesto by malo byť po vypracovaní vláčne.
  4. Nechajte v prikrytej miske, na teplom mieste kysnúť aspoň hodinu.
  5. Po vykysnutí vypracujte žemle a ukladajte ich na plech vyložený papierom, ešte cca 20 min podkysnúť.
  6. Pečte v rúre asi 18 min. ale záleží na vašej rúre. Upečené sú keď majú peknú farbu , a keď na nich poklepete vydávajú dunivý zvuk, podobne ako správne upečený chlebík.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť