NajRecept.sk Pečivo Domáce žemle so sušenými paradajkami
Domáce žemle so sušenými paradajkami
Recept Domáce žemle so sušenými paradajkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Martina Schmidtova    ·   15.3.2015

Domáce žemle so sušenými paradajkami

Kysnuté cesto je skoro vždy výzva, ale ak sa podarí odmena je na nezaplatenie. A domáce žemle sú výborné kedykoľvek si ich spravíte, upečiete, prevoniate celý byt a zlepšíte náladu sebe aj rodine. Cez sviatky využijete pečivo na rôzne spôsoby a pri rôznych príležitostiach. Žemle si možete pripraviť aj deň dopredu, i keď čerstvé je čerstvé. Keď sú ešte teplé, stačí k nim maslo, ja mám rada talianske alebo francúzske solené. A tiež nič nepokazíte dobrým olivovým olejom, len tak si ju tam namáčajte. Nepoznám nič lepšie ako čerstvé pečivo. Vďaka sušeným paradajkám ktoré sú už nasolené bude cesto slanšie, soľte preto opatrne.

Suroviny
350 g
hladká múka
3 dcl
vlažná voda
1/2 kocky
droždie
1 dcl
olivový olej
soľ
1 miska (ak sú veľké nakrájajte ich na menšie kocky)
sušené paradajky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru si predhrejte na 200°C.
  2. Do misky dajte tretinu múky, rozdrobte droždie zalejte asi 1 dcl vody, pridajte ešte štipku cukru aby sa naštartovalo kvasenie.
  3. Po 10-tich minútach, keď sa začnú tvoriť bublinky, možete začať miesiť cesto a postupne pridávajte zostávajúce ingrediencie. Cesto by malo byť po vypracovaní vláčne.
  4. Nechajte v prikrytej miske, na teplom mieste kysnúť aspoň hodinu.
  5. Po vykysnutí vypracujte žemle a ukladajte ich na plech vyložený papierom, ešte cca 20 min podkysnúť.
  6. Pečte v rúre asi 18 min. ale záleží na vašej rúre. Upečené sú keď majú peknú farbu , a keď na nich poklepete vydávajú dunivý zvuk, podobne ako správne upečený chlebík.
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár