Coleslaw šalát

Recept Coleslaw šalát

Pridal: adkas-tastyfood, 23.3.2015

Kategorie: Šaláty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Možno mnohí ho poznáte. Je to jednoduchý, chutný, časovo a finančne nenáročný šalát. A ak miesto majonézy použijete iba nízkotučný jogurt, tak dá sa povedať, že aj zdravý. Možno ho jesť iba tak s kúskom chlebíka, alebo aj ku pečenému mäsu. V Anglicku je veľmi populárny a nájdete ho na takmer každej párty. Ja mám kapustu veľmi rada. V každej jej podobe. Recept si pridávam viac-menej pre seba, nech ho mám stále poruke. Už viackrát som spomínala, že môj blog je pre mňa taká moja kuchárska kniha. Má slúžiť viac-menej pre mňa, pre moje deti, pre mojich priateľov a samozrejme aj pre mojich fanúšikov, ktorým sa páči to, čo robím a ako to robím. Som rada, ak pridáte, a na mojom blogu nájdete inšpiráciu. Množstvo si môžete upraviť podľa svojej potreby. Píšem množstvá, ktoré som použila ja.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 23.3.2015

Kategorie: Šaláty

SUROVINY

400 ghlávková kapusta
(stredne veľká) 2 ks mrkva
(stredne veľký) 1/4zeler
(malá) 1 kscibuľa
200 mlmajonéza
100 mlšľahačková smotana
soľ
mleté korenie
1 ČLcukor
2-3 ČLcitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kapustu narežeme na tenké pásiky.
  2. Ak sa zdajú pásiky veľmi dlhé, možno ich prekrojiť na kratšie.
  3. Očistenú mrkvu aj zeler nastrúhame na strúhadle na jablko.
  4. Cibuľu nastrúhame na jemnom strúhadle (na mrkvu).
  5. Osolíme, okoreníme. Premiešame.
  6. Pridáme cukor, smotanu, citrónovú šťavu a majonézu.
  7. Všetko dobre spolu premiešame.
  8. Ochutnáme a dochutíme podľa chuti.
A máme hotovo. Šalát necháme postáť, aby sa dobre prepojili chute. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť