Čokoládové vajíčka plnené skvelým pistáciovym krémom

Recept Čokoládové vajíčka plnené skvelým pistáciovym krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Milá drobnosť, ktorá osvieži veľkonočnú tabuľu a dá skvelú bodku za slávnostným obedom, alebo môže byť aj sladkým pohostením pre malých kupačov. Jednoduché na prípravu, ale ten krém, hmm, rozhodne treba vyskúšať. Tento lahodný, pistáciový krém je taký výborný, že ja ho určite použijem aj v budúcnosti pri pečení nejakej inej sladkej dobroty. Čokoládové vajíčka som použila z obchodu, takže za nejakú zhruba polhodinku tento mini dezert uzrel svetlo sveta.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

150 gbiela čokoláda
5 gželatína v prášku
50 mlpomarančová šťava
50 g (mleté, nesolené)pistácie
200 mlšľahačková smotana
(nahrubo nasekané)pistácie na posyp
20 malých alebo 6 väčšíchčokoládové vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Želatínu zalejeme 2 PL vody a odložíme bokom asi na 10 minút, kým napučí.
  2. Čokoládu za stáleho miešania roztopíme nad parou.
  3. Pridáme mleté pistácie a premiešame, aby sme dostali jednotnú hmotu.
  4. Napučanú želatínu zalejeme s pomarančovou šťavou a na miernom ohni zahrejeme. Nevaríme! Miešame, kým sa želatína rozpustí.
  5. Asi 2 PL odoberieme z pistáciovej hmoty a pridáme do pomarančovej želatíny a dobre premiešame.
  6. Vmiešame ju do zbytku pistáciovej hmoty a dobre mixérom prešľaháme, aby sa želatína dostala všade.
  7. Misu s krémom schladíme v studenej vode. Krém odložíme do chladničky na 15-20 minút zachladiť.
  8. Medzitým do tuha vyšľaháme šľahačkovú smotanu a vmiešame ju do schladeného ale ešte vždy riedkeho pistáciového krému. Krátko prešľaháme.
  9. Nahriatym alebo suchým nožom opatrne odrežeme vrch čokoládových vajíčok.
  10. Krém dáme do cukrárenského vrecka a naplníme krémom čokoládové vajíčka.
  11. Pred podávaním posypeme nahrubo posekanými pistáciami.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť