NajRecept.sk Dezerty Vaľkaná štrúdla
Vaľkaná štrúdla
Recept Vaľkaná štrúdla
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   20.2.2015

Vaľkaná štrúdla

Je na nerozoznanie od ťahanej, ale príprava cestíčka je oveľa jednoduchšia. Cez víkend bol doma syn a on štrúdle rád. Robila som z dvojitej dávky, mali sme štrúdle višňové a jabkové s makom, tvarohové s marhuľami. Možno recept poznáte, a kto nie, tak tu je :)

Suroviny
250 g
hladká múka
50 g
maslo
3 PL
voda
2 PL
ocot
1 ks
vajce
štipka soli
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto, necháme chvíľu odpočinúť, rozdelíme na 4 bochníčky a tie postupne na tenko vyvaľkáme. Snažíme sa urobiť čo najtenšie. V prípade potreby si cesto posýpame hladkou múkou aby sa nám nelepilo na valček.
  2. Rozgúľané cesto potrieme rozpusteným maslom.
  3. Navrstvíme nakrájané jablká alebo višne.
  4. Posypeme mletým makom, kryštálovým cukrom, škoricou, opäť pokvapkáme maslom a zvinieme.
  5. Opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom. Pokračujeme ďalším bochníčkom.
  6. Hotové štrúdle potrieme vajcom, popicháme vidličkou a dáme piecť na 180 stupňov 35-40 min. Tak, aby vrch štrúdle dostal peknú farbu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár