Vaľkaná štrúdla

Recept Vaľkaná štrúdla

Pridal: klaura, 20.2.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Je na nerozoznanie od ťahanej, ale príprava cestíčka je oveľa jednoduchšia. Cez víkend bol doma syn a on štrúdle rád. Robila som z dvojitej dávky, mali sme štrúdle višňové a jabkové s makom, tvarohové s marhuľami. Možno recept poznáte, a kto nie, tak tu je :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 20.2.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

250 ghladká múka
50 gmaslo
3 PLvoda
2 PLocot
1 ksvajce
štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto, necháme chvíľu odpočinúť, rozdelíme na 4 bochníčky a tie postupne na tenko vyvaľkáme. Snažíme sa urobiť čo najtenšie. V prípade potreby si cesto posýpame hladkou múkou aby sa nám nelepilo na valček.
  2. Rozgúľané cesto potrieme rozpusteným maslom.
  3. Navrstvíme nakrájané jablká alebo višne.
  4. Posypeme mletým makom, kryštálovým cukrom, škoricou, opäť pokvapkáme maslom a zvinieme.
  5. Opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom. Pokračujeme ďalším bochníčkom.
  6. Hotové štrúdle potrieme vajcom, popicháme vidličkou a dáme piecť na 180 stupňov 35-40 min. Tak, aby vrch štrúdle dostal peknú farbu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť