Vaľkaná štrúdla
Je na nerozoznanie od ťahanej, ale príprava cestíčka je oveľa jednoduchšia. Cez víkend bol doma syn a on štrúdle rád. Robila som z dvojitej dávky, mali sme štrúdle višňové a jabkové s makom, tvarohové s marhuľami. Možno recept poznáte, a kto nie, tak tu je :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
250 ghladká múka
50 gmaslo
3 PLvoda
2 PLocot
1 ksvajce
štipka soli
- Z uvedených surovín vypracujeme cesto, necháme chvíľu odpočinúť, rozdelíme na 4 bochníčky a tie postupne na tenko vyvaľkáme. Snažíme sa urobiť čo najtenšie. V prípade potreby si cesto posýpame hladkou múkou aby sa nám nelepilo na valček.
- Rozgúľané cesto potrieme rozpusteným maslom.
- Navrstvíme nakrájané jablká alebo višne.
- Hotové štrúdle potrieme vajcom, popicháme vidličkou a dáme piecť na 180 stupňov 35-40 min. Tak, aby vrch štrúdle dostal peknú farbu.
KOMENTÁRE K RECEPTU