Tip na nedeľný obed | Špargľový krém & Sekaná & Medový závin

Tip na nedeľný obed | Špargľový krém & Sekaná & Medový závin

Prvá marcová nedeľa si zaslúži dobrý obed. Preto sme vám pripravili na tento deň menu zo zdravého špargľového krému, k tomu sekanú z bravčového mäsa s rôznou zeleninou a ako dezert k poobednej káve sme zvolili sladký Medový závin. Koncom marca nastáva jarná rovnodennosť čo značí príchod teplých slnečných dní, na ktoré sa už veľmi tešíme. Vychutnajte si preto prvý marcový nedeľný obed a nalaďte sa na príchod jari 🙂

Polievka: Špargľový krém

IngrediencieŠpargľový krém so syrom Jadel

  • zelená špargľa – (viazanička)
  • šalotka – (malá) 1 ks
  • mrkva – 1 ks
  • slnečnicový olej
  • ghee
  • voda – (alebo vývar) 1 l
  • soľ

Postup receptu nájdete tu: Špargľový krém

Hlavné jedlo: Sekaná so zeleninou

Ingredienciesekaná so zeleninou 3

  • bravčové mäso – (mleté) 500 g
  • žemle – 2 ks (namočené a vyžmýkané)
  • vajce – 3 ks
  • cibuľa – 1 ks
  • cesnak – 3 strúčiky
  • mrkva – 2 ks (nastrúhaná na hrubšie)
  • zemiaky – 2 ks (nastrúhané a vyžmýkané)
  • brokolica – sparená alebo cuketa nakrájaná na kolieska
  • korenie
  • strúhanka – na zahustenie
  • soľ

Fotorecept nájdete tu: Sekaná so zeleninou 

Dezert: Medový závin

IngrediencieMedový závin 3

  • hladká múka – 600 g
  • práškový cukor – 200 g
  • vajce – 4 ks
  • sóda bicarbóna – 1 ČL
  • klinčeky – (mleté) 1 ČL
  • škorica – 2 ČL
  • med – 3 PL

Plnka:

  • slivkový lekvár – cca 600 g (1 a 1/2 kelímka)
  • orechy – (posekané) 240 – 300 g

Postup receptu nájdete tu: Medový závin

 

Dobrú chuť praje tím Najrecept 🙂

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *