Tip na nedeľný obed | Kelová polievka & Morčacie prsia a kokosová roláda

Tip na nedeľný obed | Kelová polievka & Morčacie prsia a kokosová roláda

Veríme, že ste prežili úspešný týždeň. Preto ho ukončite chutným obedom v kruhu svojich najbližších 🙂

Polievka: Kelová polievka

Rokmi overená klasika 🙂Kelová polievka

Ingrediencie

  • kel – 1 ks
  • cibuľa – 1 ks
  • zemiaky – 2-3 ks
  • zeleninový vývar – 1,5 l
  • soľ
  • korenie
  • sladká paprika
  • razca
  • majorán
  • maslo – (alebo olej)
  • cesnak – 2 strúčiky
  • pažítka – (alebo vňať na zdobenie)

Recept nájdete tu: Kelová polievka

Hlavné jedlo: Morčacie prsia s brokolicou a olivami

Pôvodný recept pochádza z Kuchynke Lidla od Paulusa a nevieme si ho vynachváliť 🙂Morčacie prsia s brokolicou a olivami 4

Ingrediencie

  • morčacie prsia – 850 g
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • kurkuma
  • hladká múka – 2 PL
  • olivy – 100 g (zelené, čierne) podľa chuti
  • cesnak – 4 strúčiky
  • brokolica – (jedna hlávka)
  • olivový olej
  • olej
  • biele víno – (suché) 2 dcl
  • vývar – 2 dcl (na podliatie, ak nemáte stačí voda)
  • maslo – 50 g

Recept nájdete tu: Morčacie prsia s brokolicou a olivami 

Dezert: Kokosová roláda

Výborný dezert na nedeľné popoludnie. Plnka je famózna a všetci milovníci kokosových záležitostí by ju mali vyskúšať 🙂

Fotorecept | Kokosová roláda

Ingrediencie

  • Piškóta:
  • vajce – 4 ks
  • polohrubá múka – 80 g
  • kryštálový cukor – 150 g
  • kakao – 30 g
  • maslo – 50 g (roztopené, vychladnuté)
  • soľ – štipka
  • Kokosová plnka:
  • mlieko – 500 ml
  • strúhaný kokos – 150 g
  • maslo – 150 g
  • kryštálový cukor – 4 – 6 PL (podľa chuti)
  • vanilkový puding – 1 ks (prípadne Zlatý klas)
  • Okrem toho:
  • džem – na potretie rolády
  • horká čokoláda – 100 g
  • olej – 1 KL

Recept nájdete tu: Kokosová roláda

Dobrú chuť a príjemný víkend vám praje NajRecept 🙂

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *