Rady a tipy | Mrazený citrón

Pridal: barborka, 1.2.2015
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: barborka, 1.2.2015
Kategorie:
Rady a tipy | Mrazený citrón
Používate pri pečení často citrónovú kôru? Máme skvelý tip, pri ktorom spotrebujete celý citrón a to bez odpadu. Ako? Zamrazte si jeden citrón :)
Tento jednoduchý trik si zamilovalo množstvo kuchárov. Ak vložíte dôkladne poumývaný a osušený citrón do mraziaceho boxu, môžete ho celý nastrúhať. Nie len dužina obsahuje množstvo vitamínov, ale i kôra. Či si ho budete strúhať postupne, alebo ho nastrúhate celý a uskladníte v mrazničke, to je na vás. No používajte nato výhradne BIO citróny. Bežne dostupné citróny sú napúšťané rôznymi chemikáliami, aby citróny vydržali čo najdlhšie.Kde použiť citrónovú kôru?
- Citrónová kôra sa výborne hodí do tvarohových a makových plniek. Dodá im šťavnatosť. Plnka bude vláčna a svieža.
- Pridajte ju do piškótového cesta alebo bábovky.
- Pri nádche si ju nastrúhajte do čaju spolu so zázvorom.
- Nastrúhajte ju do čokoládovej polevy.
S nastrúhaným citrónom si dokonca môžete každý deň posypať svoje jedlá. Budú chutnejšie a dokonca si zaistíte prísun potrebnej dávky vitamínov.
O citróne a jeho vitamínoch sa dočítate v Téme týždňa | Citrón.
KOMENTÁRE K RECEPTU