Rady a tipy | Mrazený citrón

Recept Rady a tipy | Mrazený citrón

Pridal: barborka, 1.2.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 1.2.2015

Kategorie:

Rady a tipy | Mrazený citrón

Používate pri pečení často citrónovú kôru? Máme skvelý tip, pri ktorom spotrebujete celý citrón a to bez odpadu. Ako? Zamrazte si jeden citrón :)

Tento jednoduchý trik si zamilovalo množstvo kuchárov. Ak vložíte dôkladne poumývaný a osušený citrón do mraziaceho boxu, môžete ho celý nastrúhať. Nie len dužina obsahuje množstvo vitamínov, ale i kôra. Či si ho budete strúhať postupne, alebo ho nastrúhate celý a uskladníte v mrazničke, to je na vás. No používajte nato výhradne BIO citróny. Bežne dostupné citróny sú napúšťané rôznymi chemikáliami, aby citróny vydržali čo najdlhšie.

Kde použiť citrónovú kôru?

  • Citrónová kôra sa výborne hodí do tvarohových a makových plniek. Dodá im šťavnatosť. Plnka bude vláčna a svieža.
  • Pridajte ju do piškótového cesta alebo bábovky.
  • Pri nádche si ju nastrúhajte do čaju spolu so zázvorom.
  • Nastrúhajte ju do čokoládovej polevy.

S nastrúhaným citrónom si dokonca môžete každý deň posypať svoje jedlá. Budú chutnejšie a dokonca si zaistíte prísun potrebnej dávky vitamínov.

O citróne a jeho vitamínoch sa dočítate v Téme týždňa | Citrón.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť