Rady a tipy | 4 rady ako zabrániť roztekaniu vyprážaného syra

Recept Rady a tipy | 4 rady ako zabrániť roztekaniu vyprážaného syra

Pridal: barborka, 24.2.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 24.2.2015

Kategorie:

Rady a tipy | 4 rady ako zabrániť roztekaniu vyprážaného syra

Vyprážaný syr a hranolky je obľúbené jedlo nie len dospelých ale hlavne detí. Nie je to síce najzdravšie jedlo, ale pokiaľ ho nemáme zaradený v jedálničku denno-denne, neublíži nám. Všimli ste si, že doma pripravený je vždy iný ako ten z reštaurácie? Ak aj vy máte problém, že sa vám syr rozteká a vyskúšali ste už snáď všetky druhy syrov, máme pre vás pár rád, ako tomu zabrániť:
  1. Používajte na vyprážanie syr s vysokým obsahom tuku.
  2. Obalte syr v trojobale dvakrát. Väčšia vrstva udrží syr pokope alebo
  3. Obalený syr dajte do mraziaceho boxu na pol hodinu. Syr stuhne a pri vyprážaní sa najskôr vytvorí chrumkavý obal, čo zabráni syru vytekať.
  4. Nezabúdajte, že olej musí byť rozpálený.
Po týchto radách vám už zaručene syr nevytečie :) Malý tip na záver: Vymente hranolky za pečené zemiaky. Tie si najskôr mierne predvarte, zlejte, dajte na plech, pokvapkajte olivovým olejom, posypte soľou a cesnakovým korením a dajte piecť. Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť