Pomaly pečené morčacie stehno

Recept Pomaly pečené morčacie stehno

Pridal: Zuzka, 26.2.2015

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Prepadávam maximálnymi možnými spôsobmi pomaly pečenému mäsu. Tá chuť, vôňa, šťavnaté mäsko, ktoré ide samo od kosti...No, radosť písať, ešte väčšia radosť jesť.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 26.2.2015

Kategorie: Mäso

SUROVINY

veľké Freda Flinstona :) morčacie stehno
1 PLbalzamikový ocot
2 PLhnedý cukor
50 ml (100)%jablkový džús
200 mlkurací vývar
2 PLolivový olej
čerstvo mleté korenie
soľ
pár vetvičiekrozmarín
1 hlavičkacesnak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Najskôr marináda:
  1. Ocot, cukor, olej, džús a korenie som zmiešala v miske a dve hodiny som v nej nechala mäso marinovať. (každú polhodinu som stehno otáčala, aby sa rovnomerne obalilo).
  2. Do vymasteného pekáča som dala stehno aj s marinádou, priliala som cca 100ml vývaru, pridala som cesnak v celku a v šupke, pár vetvičiek rozmarínu, a mäso som riadne posolila.
  3. Pekáč som prikryla alobalom a pri 160 °C som nechala mäso piecť 3 hodiny. Robila som to takto - vždy po 40 a po 20 minútach som stehno točila.
    Vyzeralo to asi takto po prvej hodine pečenia
  4. Po tretej hodine pečenia:
  5. Po troch hodinách som pridala viac stupňov- zo 160 na 180 stupňov a stehno som nechala dopiecť do krásno chrumkava 30 minút.
  6. Určite to vyskúšajte aj pri kuracine alebo kačici, naozaj, každý tejto vášni prepadnete hneď po tom, ako uvidíte, že mäsko ide samo od kosti.To je mimochodom ten najlepší dôkaz toho, že ste pri pečení postupovali správne.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť