Pomaly pečené morčacie stehno
Prepadávam maximálnymi možnými spôsobmi pomaly pečenému mäsu. Tá chuť, vôňa, šťavnaté mäsko, ktoré ide samo od kosti...No, radosť písať, ešte väčšia radosť jesť.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
veľké Freda Flinstona :) morčacie stehno
1 PLbalzamikový ocot
2 PLhnedý cukor
50 ml (100)%jablkový džús
200 mlkurací vývar
2 PLolivový olej
čerstvo mleté korenie
soľ
pár vetvičiekrozmarín
1 hlavičkacesnak
Najskôr marináda:
- Do vymasteného pekáča som dala stehno aj s marinádou, priliala som cca 100ml vývaru, pridala som cesnak v celku a v šupke, pár vetvičiek rozmarínu, a mäso som riadne posolila.
- Po troch hodinách som pridala viac stupňov- zo 160 na 180 stupňov a stehno som nechala dopiecť do krásno chrumkava 30 minút.
- Určite to vyskúšajte aj pri kuracine alebo kačici, naozaj, každý tejto vášni prepadnete hneď po tom, ako uvidíte, že mäsko ide samo od kosti.To je mimochodom ten najlepší dôkaz toho, že ste pri pečení postupovali správne.
KOMENTÁRE K RECEPTU