NajRecept.sk Mäso Pomaly pečené morčacie stehno
Pomaly pečené morčacie stehno
Recept Pomaly pečené morčacie stehno
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   26.2.2015

Pomaly pečené morčacie stehno

Prepadávam maximálnymi možnými spôsobmi pomaly pečenému mäsu. Tá chuť, vôňa, šťavnaté mäsko, ktoré ide samo od kosti...No, radosť písať, ešte väčšia radosť jesť.

Suroviny
veľké Freda Flinstona :)
morčacie stehno
1 PL
balzamikový ocot
2 PL
hnedý cukor
50 ml (100
)%jablkový džús
200 ml
kurací vývar
2 PL
olivový olej
čerstvo mleté korenie
soľ
pár vetvičiek
rozmarín
1 hlavička
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
Najskôr marináda:
  1. Ocot, cukor, olej, džús a korenie som zmiešala v miske a dve hodiny som v nej nechala mäso marinovať. (každú polhodinu som stehno otáčala, aby sa rovnomerne obalilo).
  2. Do vymasteného pekáča som dala stehno aj s marinádou, priliala som cca 100ml vývaru, pridala som cesnak v celku a v šupke, pár vetvičiek rozmarínu, a mäso som riadne posolila.
  3. Pekáč som prikryla alobalom a pri 160 °C som nechala mäso piecť 3 hodiny. Robila som to takto - vždy po 40 a po 20 minútach som stehno točila.
    Vyzeralo to asi takto po prvej hodine pečenia
  4. Po tretej hodine pečenia:
  5. Po troch hodinách som pridala viac stupňov- zo 160 na 180 stupňov a stehno som nechala dopiecť do krásno chrumkava 30 minút.
  6. Určite to vyskúšajte aj pri kuracine alebo kačici, naozaj, každý tejto vášni prepadnete hneď po tom, ako uvidíte, že mäsko ide samo od kosti.To je mimochodom ten najlepší dôkaz toho, že ste pri pečení postupovali správne.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár