Orechovo-čokoládový srnčí chrbát vo veľkonočnom šate

Recept Orechovo-čokoládový srnčí chrbát vo veľkonočnom šate

Pridal: adkas-tastyfood, 28.2.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Veľká Noc

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý orechovo-čokoládový múčnik som odela do veľkonočného ošatenia. Pôvodne tento recept bol na 6 bielkov, ale keďže som nemala načo použiť žĺtka, tak som si ho prispôsobila na celé vajíčka. Pridala som zopár zmien oproti pôvodnému receptu. Vrch si môžete ozdobiť podľa ľubovôle, prípadne nechať iba čokoládovú polevu. Ja som urobila marcipánových zajačikov, aktuálnych na nadchádzajúce veľkonočné sviatky. Dobre no, ja viem, viem, že sa až tak veľmi na zajačikov nepodobajú, ale nie som ja žiadna umelecky nadaná a zručná osoba. Modelovanie nie je moja silná stránka.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 28.2.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Veľká Noc

SUROVINY

3 ksvajce
150 gkryštálový cukor
1 balenievanilkový cukor
100 gpolohrubá múka
3 PLolej
1/2 ČLprášok do pečiva
2 PLrum
50 ghrozienka
(posekaná) 50 gčokoláda
(posekané) 50 gorechy
štipka soli

Poleva:

100 ghorká čokoláda
1 ČLolej

Na zajačikov:

cca 100 g (mandľový marcipán z obchodu)marcipán
22 ksmandľové lupienky
(na očim, ústa a nos)farebný peľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtka vyšľaháme s cukrami.
  2. Pridáme olej a rum, premiešame.
  3. Pridáme nasekané orechy, čokoládu a hrozienka. Prešľaháme.
  4. Ručne vmiešame preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Mieša sa to trochu ťažšie, lebo cesto je husté, ale od pridaného snehu z bielkov bude masa redšia a bude sa miešať ľahšie.
  5. Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Ručne, jemne vmiešame do masy. Dávame pozor, aby sme penu nerozbili lebo múčnik bude tuhý.
  6. Formu na srnčí chrbát vyložíme papierom na pečenie (možno aj vymazať a vysypať múkou) a celú masu vylejeme do formy.
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C (teplovzdušná) 45 minút. Kontrola špajlou.
  8. Vyberieme z rúry a necháme múčnik vychladnúť.
  9. Pripravíme si z marcipánu ozdoby a necháme ich na tácke preschnúť (lepšie sa s nimi bude manipulovať). Prírodný marcipán je použitý na hlavičky, mandľové lupienky na ušká a z farebného pelu sú oči, nos a ústa.
  10. Roztopíme čokoládu nad parou za stáleho miešania, pridáme olej.
  11. Keď čokoláda mierne ochladne, polejeme ňou múčnik. Ozdoby ukladáme na múčnik ešte pred stuhnutím čokolády.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť