Nepečená kakaová whiskey roláda

Pridal: Love.muffin, 25.2.2015
Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tento jednoduchý recept je to pravé pre milovníkov RAW dezertov. Kakaovo-kávovo-whisky roláda plnená višňami a mascarpone-šľahačkovým krémom. Višne sa dajú nahradiť akýmkoľvek ovocím podľa chuti.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Love.muffin, 25.2.2015
Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty
SUROVINY
(Bebe, Club..) 300 gmaslové keksy
100 gpráškový cukor
3 PLkakao
50-60 mlčierna káva
15 mlwhisky
Na plnku:
(zmäknuté) 150 gmaslo
250 gmascarpone
200 mlsmotana na šľahanie
50 gpráškový cukor
(bez kôstok)zavárané višne
- Uvaríme kávu a necháme ju trochu vychladnúť.
- Na roládu si najemno pomelieme keksíky.
- Pridáme k nim cukor, kakao, kávu aj whisky, a rukou vypracujeme hladké, trochu lepkavé cesto (keď sa vám zdá suché tak pridajte ešte trošku kávy).
- Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň pol hodinu odpočívať v chladničke.
- Zatiaľ si pripravíme krém. Zmäknuté maslo vyšľaháme dopenista, primiešame cukor a mascarpone.
- Šľahačku si vyšľaháme do tuha a zapracujeme ju do krému.
- Hotový hladký krém odložíme do chladničky.
- Cesto si rozvaľkáme medzi dvoma fóliami (aby sa nelepilo) do obdĺžnikového tvaru hrúbky minimálne 0,5 cm.
- Rovnomerne ho natrieme krémom a do stredu poukladáme dva rady višní (bez šťavy).
- Cesto opatrne zrolujeme do rolády a dáme dobre zatuhnúť do chladničky. Krája sa najlepšie horúcim nožom.
KOMENTÁRE K RECEPTU