Nepečená kakaová whiskey roláda

Recept Nepečená kakaová whiskey roláda

Pridal: Love.muffin, 25.2.2015

Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento jednoduchý recept je to pravé pre milovníkov RAW dezertov. Kakaovo-kávovo-whisky roláda plnená višňami a mascarpone-šľahačkovým krémom. Višne sa dajú nahradiť akýmkoľvek ovocím podľa chuti.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Love.muffin, 25.2.2015

Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty

SUROVINY

(Bebe, Club..) 300 gmaslové keksy
100 gpráškový cukor
3 PLkakao
50-60 mlčierna káva
15 mlwhisky

Na plnku:

(zmäknuté) 150 gmaslo
250 gmascarpone
200 mlsmotana na šľahanie
50 gpráškový cukor
(bez kôstok)zavárané višne

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Uvaríme kávu a necháme ju trochu vychladnúť.
  2. Na roládu si najemno pomelieme keksíky.
  3. Pridáme k nim cukor, kakao, kávu aj whisky, a rukou vypracujeme hladké, trochu lepkavé cesto (keď sa vám zdá suché tak pridajte ešte trošku kávy).
  4. Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň pol hodinu odpočívať v chladničke.
  5. Zatiaľ si pripravíme krém. Zmäknuté maslo vyšľaháme dopenista, primiešame cukor a mascarpone.
  6. Šľahačku si vyšľaháme do tuha a zapracujeme ju do krému.
  7. Hotový hladký krém odložíme do chladničky.
  8. Cesto si rozvaľkáme medzi dvoma fóliami (aby sa nelepilo) do obdĺžnikového tvaru hrúbky minimálne 0,5 cm.
  9. Rovnomerne ho natrieme krémom a do stredu poukladáme dva rady višní (bez šťavy).
  10. Cesto opatrne zrolujeme do rolády a dáme dobre zatuhnúť do chladničky. Krája sa najlepšie horúcim nožom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť