Nakladaný camembert s horčicovým dipom

Pridal: S varechou v ruke, 7.2.2015
Kategorie: Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Nakladaný camembert s mini mozzarellou, vlašskými orechmi, zeleným korením a v olivovom oleji. V chlade odpočíval 10 dní. Syr vyzrel, zmäkol a chute sa prepojili. Na tento recept používam najradšej syr Camembert 45% z Lidlu. Podával som s horčicovo medovým pikantným dipom.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 7.2.2015
Kategorie: Chuťovky
SUROVINY
syr s bielou plesňou
mini mozzarela
vlašské orechy
nakladané zelené korenie
cibuľa
olivový olej
soľ
mleté chili papričky
(tymián, rasca, chilli, pivná ingrediencia)plzeňské korenie
Horčicový dip:
plnotučná horčica
pomer k horčici 2:1med
chilli pasta
zo syra, pomer 1:2 k horčici s medomolivový olej
- Na dno pohára som dal kolieska cibule, zelené korenie, mleté chilli, soľ, čerstvo mleté čierne korenie.
- Postupne som ukladal syr, medzery som vypĺňal mozzarellou a vlašskými orechmi. Spravil som niekoľko vrstiev a na záver som zalial olivovým olejom.
- Prešlo 10 dní - syr je vláčny, vyzretý a chute sa navzájom spojili. Rozhodol som sa, že budem podávať s horčicovo medovým chilli dipom.
Pri príprave je dôležité dobre spojiť med s horčicou a chilli, trvá to chvíľku a až potom pridávať olivový olej. Večer spravím chrenovú omáčku s kremžskou horčicou a zase s olivovým olejom zo syra.
KOMENTÁRE K RECEPTU