Kokosová panna cotta s čokoládovou polevou

Pridal: adkas-tastyfood, 19.2.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduchý a výborný dezert. Na blogu je už pridaných niekoľko receptov na tento tradičný taliansky dezert, ale verím, že kombinácia kokosovej chuti s lahodnou čokoládovou polevou určite nesklame. Naozaj k tomuto dezertu nie sú potrebné siahodlhé komentáre, len krátke doporučenie vyskúšať ho.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 19.2.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
120 mlmlieko
7 g (1 PL plná)želatína
360 mlšľahačková smotana
50 gcukor
1 ks (prípadne použite vanilkový cukor)vanilkový lusk
50 gstrúhaný kokos
Čokoládová poleva:
250 mlšľahačková smotana
100 ghorká čokoláda
- Želatínu zalejeme mliekom a necháme cca 10 min. napučať.
- Do smotany pridáme strúhaný kokos, vanilkový struk (zrniečka, prípadne vanilkový cukor), cukor.
- Zahrejeme (nevaríme) len pokým sa roztopí cukor. Odstavíme.
- Mlieko so želatínou mierne zahrejeme, kým sa želatína rozpustí.
- Smotanu precedíme cez sitko do rozpustenej želatíny a premiešame.
- Naplníme poháre a odložíme do chladničky stuhnúť minimálne na 6 hodín. Najlepšie na noc.
- Smotanu na čokoládovú polevu zahrejeme a nalámeme čokoládu do smotany.
- Dobre premiešame, kým sa čokoláda rozpustí.
- Polevou polejeme vrch stuhnutej panna cotty a odložíme ešte do chladničky stuhnúť aspoň na hodinu. Môžeme zdobiť kokosovými plátkami.
KOMENTÁRE K RECEPTU