Jablková štrúdľa s horkou čokoládou a vlašskými orechami

Jablková štrúdľa s horkou čokoládou a vlašskými orechami

By 26. februára 2015

Je to jednoduchý recept, pokiaľ máte jablká už postrúhané. Moji rodičia ma takými sterilizovanými v sedmičkových  pohároch každú jeseň bohato zásobia. Pridanie horkej čokolády do štrúdle  mi dávnejšie poradila priateľka Silvika, ktorá žije v Taliansku a na blogu mám hneď niekoľko jej vami obľúbených receptov. Výborne to spolu funguje - horúca nepresladená štrúdľa s roztopenou čokoládou podávaná spolu  s jemnou vanilkovou zmrzlinou pohladí vaše zmysly, prekvapí vás i každého hosťa, ktorého ňou pohostíte.

Ingredients

Instructions

  1. Lístkové cesto na tenko vyvaľkám, rozmer cca 30x50.
  2. Podľa potreby podsypem hladkou múkou, aby sa mi neprilepovalo o podložku.
  3. Po celej ploche ho posypem zmesou piškót a orechov. Na to navrstvím jablká.
  4. Na stranu, kde začnem štrúdlu zatáčať poukladám po celej dĺžke pásy čokolády aby po upečení a rozkrojení bola čokoláda uprostred.
  5. Zatočím štrúdľu  a preložím ju na plech vyložený papierom na pečenie.
  6. Potriem rozhabarkovaným vajíčkom a pečiem v rúre dobre vyhriatej na 200°C asi 20 minút.
  7. Pred vložením do rúry postriekam vodou v rozprašovači, aby dobre zlístkovalo, 3-4 krát streknem.
  8. Pečte podľa svojho, každá rúra pečie inak.

Jablková štrúdľa s horkou čokoládou a vlašskými orechami

Print

Blog Na háji je miestom, kde zdieľam svoje nadšenie pre dobré jedlo, fotografiu, nevšednosť všedných okamihov. Dobré jedlo, to sú pre nás dary zeme, plody dopestované v záhradke, na poli, na strome, na farme. Tu niekde za rohom. S láskou a úctou k prírode a jej zákonitostiam. Rada trávim voľný čas fotografovaním, blogovaním, pinterestovaním, starostlivosťou o vlastnú záhradku, hostením našich početných návštev.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *