Jablková štrúdľa s horkou čokoládou a vlašskými orechami

Pridal: Andrea Mackova, 26.2.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Je to jednoduchý recept, pokiaľ máte jablká už postrúhané. Moji rodičia ma takými sterilizovanými v sedmičkových pohároch každú jeseň bohato zásobia. Pridanie horkej čokolády do štrúdle mi dávnejšie poradila priateľka Silvika, ktorá žije v Taliansku a na blogu mám hneď niekoľko jej vami obľúbených receptov. Výborne to spolu funguje - horúca nepresladená štrúdľa s roztopenou čokoládou podávaná spolu s jemnou vanilkovou zmrzlinou pohladí vaše zmysly, prekvapí vás i každého hosťa, ktorého ňou pohostíte.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 26.2.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
lístkové cesto
6-8 ks (väčšie, strúhané, čiastočne odšťavené - stačí v dvoch dlaniach vytlačiť lahodný mušt, ktorý ponúknite deťom)jablká
100 ghorká čokoláda
1 ksvajce
štipka soli
4 ks (podlhovasté, podrvené)piškóty
2 hrstemleté orechy
- Lístkové cesto na tenko vyvaľkám, rozmer cca 30x50.
- Podľa potreby podsypem hladkou múkou, aby sa mi neprilepovalo o podložku.
- Po celej ploche ho posypem zmesou piškót a orechov. Na to navrstvím jablká.
- Na stranu, kde začnem štrúdlu zatáčať poukladám po celej dĺžke pásy čokolády aby po upečení a rozkrojení bola čokoláda uprostred.
- Zatočím štrúdľu a preložím ju na plech vyložený papierom na pečenie.
- Potriem rozhabarkovaným vajíčkom a pečiem v rúre dobre vyhriatej na 200°C asi 20 minút.
- Pred vložením do rúry postriekam vodou v rozprašovači, aby dobre zlístkovalo, 3-4 krát streknem.
- Pečte podľa svojho, každá rúra pečie inak.
KOMENTÁRE K RECEPTU