Fotorecept | Želatínové vajíčka

Pridal: adkas-tastyfood, 28.2.2015
Kategorie: Veľká Noc, Sviatočné pečenie
Nahraj fotku a pochváľ sa
Už dávnejšie som chcela vyskúšať tieto želatínové vajíčka. Veľmi sa mi páčili a chuťovo boli výborné. Na ich prípravu som použila uhorkovú šťavu zo sladkokyslých uhoriek. Určite ich budem robiť aj pri iných príležitostiach. Okrem toho, že sú peknou ozdobou na stole, tak aj skvele chutia. Uhorková šťava urobila svoje. Urobila som aj mini želatínové tortičky. Pre môjho mäsožravca samozrejme so šunkou. Vajíčka si môžete plniť čím chcete, mne sa páčili takéto farebné. Nabudúce keď ich budem pripravovať určite dám menej náplne a viac želatíny, také sa mi páčia viac :) Recept je na 4 želatínové vajcia a dve želatínové tortičky.
Pridal: adkas-tastyfood, 28.2.2015
Kategorie: Veľká Noc, Sviatočné pečenie
SUROVINY
- Želatínu namočíme do uhorkovej šťavy, do ktorej sme pridali 100 ml vody. Necháme cca 10 minút napučať.
- Potom želatínu zohrejeme aby sa rozpustila. Stále miešame, nevaríme! Ja som mala poľskú želatínu a v návode bolo uvedené, že 5 KL na 1 liter tekutiny. Ja som dala 3 zarovnané lyžičky na 400 ml tekutiny. Bola dobre tuhá. Vždy pri želatínových zálažitostiach dám menej tekutiny ako sa píše v návode a potom nemám problém či to dobre stuhne.
- Ako prvé som začala plniť vajíčka. Dala som tam lístok petržlenu, zaliala som 2 KL želatíny, kľudne môžete dať aj 3 KL.
- Vložila som do chladničky aby to zatuhlo.
- Potom som plnila kápiou, hráškom, kukuricou, mrkvou a aj mini brokolica sa tam našla v mrazenej zelenine.
- Uložila som vrstvu a poliala dvomi-tromiKL tekutej želatíny.
- Na tortičky som použila formičky. Najskôr dáme koliesko vareného vajíčka, zalejeme malým množstvom želatíny. Opäť necháme zatuhúť a potom už len ľubovoľne plníme.
- Poslednou vrstvou je nadrobno nasekaná šunka.
- Uzatvoríme a vložíme do chladničky stuhúť.
- Pred vyberaním formičiek si možeme pomôcť namočením formičky na krátku chvílu do teplej vody aby želatína trošku povolila.