Fotorecept | Želatínové vajíčka

Fotorecept | Želatínové vajíčka

Pridal: adkas-tastyfood, 28.2.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Veľká Noc

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už dávnejšie som chcela vyskúšať tieto želatínové vajíčka. Veľmi sa mi páčili a chuťovo boli výborné. Na ich prípravu som použila uhorkovú šťavu zo sladkokyslých uhoriek. Určite ich budem robiť aj pri iných príležitostiach. Okrem toho, že sú peknou ozdobou na stole, tak aj skvele chutia. Uhorková šťava urobila svoje. Urobila som aj mini želatínové tortičky. Pre môjho mäsožravca samozrejme so šunkou. Vajíčka si môžete plniť čím chcete, mne sa páčili takéto farebné. Nabudúce keď ich budem pripravovať určite dám menej náplne a viac želatíny, také sa mi páčia viac :) Recept je na 4 želatínové vajcia a dve želatínové tortičky.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 28.2.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Veľká Noc

SUROVINY

300 ml uhorková šťava
100 mlvoda
trochumrazená zelenina
1 KLcukor
soľ
trochušunka
varenévajce
nakladaná kápia
petržlenová vňať
4 ksškrupiny z vajíčok
2 ksformičky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka na širšom konci naklepeme a snažíme sa dostať nich von ich obsah. Trochu som si pomohla nožákom aby aj žĺtka vyšli pekne von. Dobre opláchneme teplou vodou a necháme osušiť.
  2. Dáme variť mrazenú zeleninu s 1 KL cukru. Nevaríme dlho iba necháme prejsť varom. Scedíme a necháme vychladnúť.
  3. Kápiu aj šunku nakrájame na drobné kúsky.
  4. Želatínu namočíme do uhorkovej šťavy, do ktorej sme pridali 100 ml vody. Necháme cca 10 minút napučať.
  5. Potom želatínu zohrejeme aby sa rozpustila. Stále miešame, nevaríme! Ja som mala poľskú želatínu a v návode bolo uvedené, že 5 KL na 1 liter tekutiny. Ja som dala 3 zarovnané lyžičky na 400 ml tekutiny. Bola dobre tuhá. Vždy pri želatínových zálažitostiach dám menej tekutiny ako sa píše v návode a potom nemám problém či to dobre stuhne.
  6. Ako prvé som začala plniť vajíčka. Dala som tam lístok petržlenu, zaliala som 2 KL želatíny, kľudne môžete dať aj 3 KL.
  7. Vložila som do chladničky aby to zatuhlo.
  8. Potom som plnila kápiou, hráškom, kukuricou, mrkvou a aj mini brokolica sa tam našla v mrazenej zelenine.
  9. Uložila som vrstvu a poliala dvomi-tromiKL tekutej želatíny.
  10. Naplnené škrupinky odložíme do chladničky stuhnúť. Poslúžia vám stajany na vajíčka alebo jednoducho obal z vajec.
Tortičky
  1. Na tortičky som použila formičky. Najskôr dáme koliesko vareného vajíčka, zalejeme malým množstvom želatíny. Opäť necháme zatuhúť a potom už len ľubovoľne plníme.
  2. Poslednou vrstvou je nadrobno nasekaná šunka.
  3. Uzatvoríme a vložíme do chladničky stuhúť.
  4. Pred vyberaním formičiek si možeme pomôcť namočením formičky na krátku chvílu do teplej vody aby želatína trošku povolila.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť