Fotorecept | Škvarkové pagáče

Fotorecept | Škvarkové pagáče

Pridal: Martina Schmidtova, 26.2.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na záver fašiangovej sezóny tu mám recept na škvarkové pagáče. Ak ste mali to šťastie a zúčastnili ste sa zabíjačky, alebo niekto vo vašm okolí zabíjal prasiatko, máte doma škvarky. Ak nie, musíte zájsť k mäsiarovi a nejaké si kúpiť. Sú výborné len tak s chlebom ale ak chcete možete z nich upiecť skvelé pagáčiky. Veľa ľudí ktorí inak škvarky nemusia, škvarkové pagáče neodmietnu. A dokonca aj deti pagáče milujú :). Recept je jednoduchý, a s trochou praxe budete mať pagáče perfektné, lahodne mäkké a chrumkavé.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Martina Schmidtova, 26.2.2015

Kategorie:

SUROVINY

300 gdomáce škvarky
100 gbravčová masť
1/2 kockydroždie
250 ghladká múka
250 gpolohrubá múka
1 ksžĺtok
(vlažné) cca 3 dclmlieko
2 dclkyslá smotana
2 ČLsoľ
1 ČLmletá rasca
štipka cukru

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Spravíme si kvások, v časti mlieka vymiešame droždie a štipku cukru.
  2. Keď je kvások hotový, zhruba po 10min., vymiešame ho spolu s ostatnými prísadami na vláčne cesto, ktoré dáme aspoň na hodinu kysnúť.
  3. Kým cesto kysne pripravte si škvarky.
  4. Pomelte ich na mlynčeku na mäso, alebo rozmixujte, potom vymiešajte s masťou.
  5. Túto hmotu natrieme na vyvaľkaný plát cesta.
  6. To potom poskladáme tak, ako sa skladajú lístokvé cestá.
  7. Cesto vyvaľkáme a postup opakujeme tri krát (preložiť - vyvaľkať), potom už len vykrajujeme.
  8. Na vrchu nožom spravíme mriežku a potrieme rozšľahaným vajcom a necháme ešte 20 min podkysnúť.
  9. Dáme do rúry, ktorú vyhrejeme na 200°C a pečieme cca 20 min. Ak začnú tmavnúť, znížte teplotu na 180°C.
Najlepšie sú čerstvé ešte teplé. Dobrú chuť xoxo tina
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť