Fotorecept | Škvarkové pagáče

Pridal: Martina Schmidtova, 26.2.2015
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Na záver fašiangovej sezóny tu mám recept na škvarkové pagáče. Ak ste mali to šťastie a zúčastnili ste sa zabíjačky, alebo niekto vo vašm okolí zabíjal prasiatko, máte doma škvarky. Ak nie, musíte zájsť k mäsiarovi a nejaké si kúpiť. Sú výborné len tak s chlebom ale ak chcete možete z nich upiecť skvelé pagáčiky. Veľa ľudí ktorí inak škvarky nemusia, škvarkové pagáče neodmietnu. A dokonca aj deti pagáče milujú :). Recept je jednoduchý, a s trochou praxe budete mať pagáče perfektné, lahodne mäkké a chrumkavé.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Martina Schmidtova, 26.2.2015
Kategorie:
SUROVINY
300 gdomáce škvarky
100 gbravčová masť
1/2 kockydroždie
250 ghladká múka
250 gpolohrubá múka
1 ksžĺtok
(vlažné) cca 3 dclmlieko
2 dclkyslá smotana
2 ČLsoľ
1 ČLmletá rasca
štipka cukru
- To potom poskladáme tak, ako sa skladajú lístokvé cestá.
- Dáme do rúry, ktorú vyhrejeme na 200°C a pečieme cca 20 min. Ak začnú tmavnúť, znížte teplotu na 180°C.
KOMENTÁRE K RECEPTU