NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Fotorecept | Rybacia pomazánka
Fotorecept | Rybacia pomazánka
Fotorecept | Rybacia pomazánka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Martina Schmidtova    ·   14.2.2015

Fotorecept | Rybacia pomazánka

Skvelá rybacia pomazánka, ktorú milujem hlavne v nedeľu ráno, keď sú u nás tzv. veľké raňajky. Veľa jedla, dobrá nálada a všetci spolu. Väčšinou robím pomazánku vo veľkom množstve aby ostalo aj na raňajky cez týždeň ale pravda je, že ostane málokedy. Kľudne ju pripravte aj pre návštevu, alebo na večierok. Jej príprava je jednoduchá. Možete ju pripraviť aj dopredu. V chladničke postojí pár dní. Množstvá sú orientačné, každý pridá alebo uberie podľa svojej chuti, alebo chuti stravníkov.

Suroviny
3 konzervy
ryby vo vlastnej šťave
(uvarené na tvrdo) 4 ks
vajce
80 g
maslo
(nemusí byť ale z väčšite množstvo masla aspoň na 110 g)
tavený syr
3 ks
kyslé uhorky
menšia (alebo dve jarné cibuľky)
cibuľa
soľ
korenie
1 PL
dijonska horčica
1 PL
olivový olej
(môže byť aj koriander)
petržlenová vňať
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo necháme zmäknúť, aby sa s ním ľahšie pracovalo.
  2. Rybyčky zcedíme, dáme do misy a miešame. Postupne pridávame ostatné ingrediencie.
  3. Uhorky aj cibuľku nastrúhame alebo nakrájame najemno.
  4. Vajíčka tiež strúham. Dochutíme a všetko poriadne premiešame. Ak je hmota veľmi hustá možete nariediť lyžicou šťavy z uhoriek, alebo viac oleja či horčice.
Ak povykrajujete pekné tvary zo sendivčového alebo obyčajného chleba, máte raňaky krásne aj pre mimoriadnu príležitosť alebo na párty. Jednoduché zdobenie pomocou vecí, ktoré máte skoro stále po ruke, robí tiež divy :) Ak máte svoje verzie domácej rybyčkovej pomazánky možete napísať do komentárov alebo aj nejký tip a trik, ktorý máte vy. Ďakujem a prajem dobrú chuť :) xoxo tina
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár