Fotorecept | Makovo-čerešňová štrúdla

Fotorecept | Makovo-čerešňová štrúdla

Pridal: barborka, 10.2.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Postup prípravy tejto štrúdle je rovnaký ako pri recepte na Šťavnatú štrúdlu, akurát jej obsah je odlišný. Mak a čerešne sa krásne dopĺňajú. Tak neváhajte vyskúšať aj túto kombináciu :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 10.2.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

lístkové cesto
(čerešňový, jahodový, malinový, podľa chuti)džem
(mletý)mak
2 PLpráškový cukor
(nastrúhaná)citrónová kôra
(odkôstkované, zavárané, v lete i čerstvé)čerešne
(roztopené, na pokvapkanie)maslo
(na potretie)vajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti (vzniknú nám dve rolády).
  2. Cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik.
  3. Natrieme naň džem (nešetrite :))
  4. Mak zmiešame s práškovým cukrom a natrúhame citrónovú kóru (poriadne).
  5. Mak nasypeme na natretý džem a jemne rukou nanesieme na celé cesto.
  6. Dobre pokvapkáme roztopeným maslom.
  7. Pozdĺžne poukladáme odkôstkované čerešne.
  8. Celé to zabalíme do štrúdle. Popritom si nezabudnite zakladať kraje aby plna nevypadávala.
  9. Rovnako pripravíme druhú štrúdľu (ak neplánujete dať inú plnku)
  10. Položíme na plech s papierom na pečenie a roztrepaným vajíčkom potrieme.
  11. Pečieme na 180°C cca 20 minút. Treba kontrolovať, či je už dozlata.
     
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť