Fotorecept | Makovo-čerešňová štrúdla

Fotorecept | Makovo-čerešňová štrúdla

By 10. februára 2015

Postup prípravy tejto štrúdle je rovnaký ako pri recepte na Šťavnatú štrúdlu, akurát jej obsah je odlišný. Mak a čerešne sa krásne dopĺňajú. Tak neváhajte vyskúšať aj túto kombináciu 🙂

 

 

Ingredients

Instructions

  1. Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti (vzniknú nám dve rolády).
  2. Cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik.
  3. Natrieme naň džem (nešetrite :))

    Makovo - čerešňová štrúdla 2

    Makovo - čerešňová štrúdla 3

  4. Mak zmiešame s práškovým cukrom a natrúhame citrónovú kóru (poriadne).

    Makovo - čerešňová štrúdla

  5. Mak nasypeme na natretý džem a jemne rukou nanesieme na celé cesto.

    Makovo - čerešňová štrúdla 4

    Makovo - čerešňová štrúdla 5

  6. Dobre pokvapkáme roztopeným maslom.

    Makovo - čerešňová štrúdla 6

    Makovo - čerešňová štrúdla 7

  7. Pozdĺžne poukladáme odkôstkované čerešne.

    Makovo - čerešňová štrúdla 1

    Makovo - čerešňová štrúdla 8

  8. Celé to zabalíme do štrúdle. Popritom si nezabudnite zakladať kraje aby plna nevypadávala.

    Makovo - čerešňová štrúdla 9

  9. Rovnako pripravíme druhú štrúdľu (ak neplánujete dať inú plnku)
  10. Položíme na plech s papierom na pečenie a roztrepaným vajíčkom potrieme.
  11. Pečieme na 180°C cca 20 minút. Treba kontrolovať, či je už dozlata.

 

Fotorecept | Makovo-čerešňová štrúdla

 

 

Print

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *