Fotorecept | Makovo-čerešňová štrúdla
Postup prípravy tejto štrúdle je rovnaký ako pri recepte na Šťavnatú štrúdlu, akurát jej obsah je odlišný. Mak a čerešne sa krásne dopĺňajú. Tak neváhajte vyskúšať aj túto kombináciu :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
lístkové cesto
(čerešňový, jahodový, malinový, podľa chuti)džem
(mletý)mak
2 PLpráškový cukor
(nastrúhaná)citrónová kôra
(odkôstkované, zavárané, v lete i čerstvé)čerešne
(roztopené, na pokvapkanie)maslo
(na potretie)vajce
- Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti (vzniknú nám dve rolády).
- Cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik.
- Rovnako pripravíme druhú štrúdľu (ak neplánujete dať inú plnku)
- Položíme na plech s papierom na pečenie a roztrepaným vajíčkom potrieme.
- Pečieme na 180°C cca 20 minút. Treba kontrolovať, či je už dozlata.
KOMENTÁRE K RECEPTU