Fotorecept | Krémový koláč s jablkami
Jabĺk máme plnú chladničku, rodičia nás zásobujú a my s radosťou prijímame a spracovávame. Cez leto sme si kúpili lis na ovocie a zeleniu, takže väčšina skončí vo forme čerstvej šťavy na raňajky. Ak niektoré zachránim, tak končia v koláči. Ako napríklad v tomto. Trochu sa tvári ako fejk čískejk, ale len na začiatku, jablká tam predsa len hrajú prím.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
225 ghladká múka
80 ghnedý cukor
180 g (mäkké)maslo
3 ks (nakrájané na kocky)jablká
škorica mletá
Krém:
200 g (ja používam Linessu z Lidla)krémový syr Philadelphia
100 gkyslá smotana
90 g (ja používam Pastvinku z Lidla)syr Lučina
110 ghnedý cukor
4 ksvajce
Na posýpku:
110 ghnedý cukor
80 ghladká múka
cca 100 govsené vločky
70 g (mäkké)maslo
Na začiatok "podlaha" koláča.
- Pri 180 °C som základ nechala piecť 15 minút.
Pripravila som krém:
- Koláč som dala späť do rúry a nechala ho piecť ďalších 15 minút.
Tento čas som využila na prípravu posýpky:
Koláč som pred krájaním nechala úplne vychladnúť. No a ako to už u mňa býva, toto bol jeden z raňajkových. Paradoxne, keď môžem cez víkend dlhšie spať, tak ja som už od šiestej hore. Tak ho aspoň využívam prakticky a robím manželovi koláč na raňajky.
KOMENTÁRE K RECEPTU