Fotorecept | Kokosová roláda

Fotorecept | Kokosová roláda

Pridal: adkas-tastyfood, 1.2.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborná kokosová roláda. Tá plnka je famózna. Všetci milovníci kokosových záležitostí by ju mali vyskúšať. Už dávno som nejedla takúto výbornú kokosovú plnku. Roláda je jemná, možno až príliš. Pridané maslo do piškóty ju zjemňuje. Je veľmi krehká a pri stáčaní mi trochu praskla. Možno je to moja chyba, pretože pred stáčaním som mala odstrániť papier, no ja som roládu stáčala s papierom, keďže to tak vždy robím. Táto roláda má však veľmi jemnú štruktúru. Nevadí, je to len mala chybička krásy, ktorá na výslednom efekte nič nemení. Odporúčam túto roládu určite vyskúšať.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 1.2.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Piškóta:

4 ksvajce
80 gpolohrubá múka
150 gkryštálový cukor
30 gkakao
50 g (roztopené, vychladnuté)maslo
štipkasoľ

Kokosová plnka:

500 mlmlieko
150 gstrúhaný kokos
150 gmaslo
4 - 6 PL (podľa chuti)kryštálový cukor
1 ks (prípadne Zlatý klas)vanilkový puding

Okrem toho:

na potretie roládydžem
100 ghorká čokoláda
1 KLolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Piškóta
  1. Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
  2. Postupne zašľahávame cukor. Pridáme žĺtka a prešľaháme.
  3. Pridáme roztopené a vychladnuté maslo. Opäť prešľaháme.
  4. Nakoniec už len ručne vmiešame preosiatu múku s kakaom.
  5. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180 °C počas 10 - 12 minút.
  6. Vyberieme z rúry, preklopíme na čistú utierku a opatrne stiahneme papier na pečenie.
  7. Pomocou utierky zľahka zrolujeme roládu. Ja som tu urobila asi chybu, pretože som stáčala s papierom na pečenie. Vždy to tak robím. Keďže je táto piškóta veľmi jemná vďaka pridanému maslu, tak mi trochu praskla. Pri stáčaní som trochu prasknutie miesta pritlačila k sebe a zafixovala som potretím rolády džemom. Na chuti to rozhodne neubralo. Môžete však upiecť svoje odskúšané kakaové piškótové cesto.
Kokosová plnka
  1. 350 ml mlieka dáme variť. Keď začína mlieko vrieť, vsypeme kokosovú múčku zmiešanú s cukrom a za stáleno miešania povaríme asi 10 minút.
  2. Pridáme na kocky nakrájané maslo a miešame kým sa hmoty spoja.
  3. V 150 ml studeného mlieka rozmiešame vanilkový puding (alebo Zlatý klas) a za stáleho miešania vlejeme do kokosovej masy.
  4. Na miernom ohni povaríme do zhustnutia. Trvá to približne 5 minút. Krém necháme mierne ochladiť.
Roláda
  1. Piškótu roztočíme a môžeme olúpať vrchnú kôrku - lepšie bude držať krém na piškóte.
  2. Už vlažný krém rovnomerne rozotrieme na piškótu a roládu opäť stočíme. Potrieme jemnou vrstvou džemu a polejeme čokoládovou polevou. Môžeme posypať kokosom.
  3. Dáme do chladničky zachladiť, pretože krém chladnutím tuhne.
  Čokoládová poleva
  1. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a pridáme 1 KL oleja.
  2. Misku dáme nad paru a za stáleho miešania rozpustíme čokoládu na hladkú polevu. Miska sa NESMIE dotýkať vriacej vody. Čokoládu rozpúšťame len nad parou.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť