Fotorecept | Kokosová roláda

Pridal: adkas-tastyfood, 1.2.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Výborná kokosová roláda. Tá plnka je famózna. Všetci milovníci kokosových záležitostí by ju mali vyskúšať. Už dávno som nejedla takúto výbornú kokosovú plnku. Roláda je jemná, možno až príliš. Pridané maslo do piškóty ju zjemňuje. Je veľmi krehká a pri stáčaní mi trochu praskla. Možno je to moja chyba, pretože pred stáčaním som mala odstrániť papier, no ja som roládu stáčala s papierom, keďže to tak vždy robím. Táto roláda má však veľmi jemnú štruktúru. Nevadí, je to len mala chybička krásy, ktorá na výslednom efekte nič nemení. Odporúčam túto roládu určite vyskúšať.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 1.2.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Piškóta:
4 ksvajce
80 gpolohrubá múka
150 gkryštálový cukor
30 gkakao
50 g (roztopené, vychladnuté)maslo
štipkasoľ
Kokosová plnka:
500 mlmlieko
150 gstrúhaný kokos
150 gmaslo
4 - 6 PL (podľa chuti)kryštálový cukor
1 ks (prípadne Zlatý klas)vanilkový puding
Okrem toho:
na potretie roládydžem
100 ghorká čokoláda
1 KLolej
Piškóta
- Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
- Pomocou utierky zľahka zrolujeme roládu. Ja som tu urobila asi chybu, pretože som stáčala s papierom na pečenie. Vždy to tak robím. Keďže je táto piškóta veľmi jemná vďaka pridanému maslu, tak mi trochu praskla. Pri stáčaní som trochu prasknutie miesta pritlačila k sebe a zafixovala som potretím rolády džemom. Na chuti to rozhodne neubralo. Môžete však upiecť svoje odskúšané kakaové piškótové cesto.
- Piškótu roztočíme a môžeme olúpať vrchnú kôrku - lepšie bude držať krém na piškóte.
- Dáme do chladničky zachladiť, pretože krém chladnutím tuhne.
- Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a pridáme 1 KL oleja.
- Misku dáme nad paru a za stáleho miešania rozpustíme čokoládu na hladkú polevu. Miska sa NESMIE dotýkať vriacej vody. Čokoládu rozpúšťame len nad parou.
KOMENTÁRE K RECEPTU