Fotorecept | Bavorské dolky

Pridal: Martina Schmidtova, 10.2.2015
Kategorie: Sladké jedlá, Dezerty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Od Troch kráľov máme tzv. mäsopustné obdobie, keď sa pripravujeme ,teda mali by sme sa, na obdobie pôstu, ktoré začne na popolcovú stredu. Tento rok to bude 18.2. a bude trvať do začiatku Veľkej noci. Vrcholom tohoto obdobia sú fašiangy, karnevaly a pod. Zvykom bolo jesť a pripravovať mastnejšie jedlá, dopriať si tak pred pôstom ( a jarnou očistou) trocha tuku, aby človek lepšie prečkal toto obdobie, ktoré je už aj tak dosť depresívne a pochmúrne. Bežne sa konali zabíjačky, škvarili škvarky, piekli pagáče, šišky. A tak som tento rok skúsila Bavorské dolky, čo je podobné šiškám- v Čechách nazývané koblihy. Recept je jednoduchý, miery sú v hrnčekoch :)
Pridal: Martina Schmidtova, 10.2.2015
Kategorie: Sladké jedlá, Dezerty
SUROVINY
Krém:
- Posypte ho cukrom a zalejte 1/3 vlažného mlieka.
- Dajte ho na vál, a vyvaľkajte placku asi 1cm hrubú.
- Medzitým si možete pripraviť krém: Vymiešajte uvedené ingrediencie.