Držky na paprike

Recept Držky na paprike

Pridal: najrecept, 1.2.2015

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Keď som ich varil, tak sa mi trošičku šmykla ruka so soľou. Pridal som k nim teda drvené paradajky, ale myslím, že im to vôbec neuškodilo a paradajky pridám aj nabudúce :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 1.2.2015

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

SUROVINY

predvarenédžky
cibuľa
2 strúčikycesnak
bobkový list
konzervadrvené paradajky
štipľavá paprika
bravčová masť
1 PLsladká mletá paprika
čerstvo mleté čierne korenie
majorán
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Predvarené držky som dal variť do vody, tú som dvakrát vymenil.
  2. Keď už boli takmer mäkké, tak som v druhom hrnci na masti orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som k nej nakrájaný cesnak, sladkú mletú papriku, uvarené a scedené držky, dva bobkové listy a jednu štipľavú papričku, dochutil som soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Dusil som ich všetkých spolu asi 45 minút.
  3. Potom som pridal majorán. Keď som ochutnal, tak som zistil, že som to trošku prehnal so soľou - čo už stane sa :) Tak som k nim pridal konzervu drvených paradajok. Chuť bola potom príjemne svieža a bohatšia, takže už ich budem pridávať asi vždy
  4. Podával som z čerstvým chlebom, ale k držkám výborne pasuje aj kysnutá knedľa  a ak si ju spravíte doma, tá z obchodu vám už chutiť nebude :) Na tanieri som držky prizdobil sušenou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť