Držky na paprike

Pridal: najrecept, 1.2.2015
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Keď som ich varil, tak sa mi trošičku šmykla ruka so soľou. Pridal som k nim teda drvené paradajky, ale myslím, že im to vôbec neuškodilo a paradajky pridám aj nabudúce :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: najrecept, 1.2.2015
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
SUROVINY
predvarenédžky
cibuľa
2 strúčikycesnak
bobkový list
konzervadrvené paradajky
štipľavá paprika
bravčová masť
1 PLsladká mletá paprika
čerstvo mleté čierne korenie
majorán
soľ
- Predvarené držky som dal variť do vody, tú som dvakrát vymenil.
- Keď už boli takmer mäkké, tak som v druhom hrnci na masti orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som k nej nakrájaný cesnak, sladkú mletú papriku, uvarené a scedené držky, dva bobkové listy a jednu štipľavú papričku, dochutil som soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Dusil som ich všetkých spolu asi 45 minút.
- Potom som pridal majorán. Keď som ochutnal, tak som zistil, že som to trošku prehnal so soľou - čo už stane sa :) Tak som k nim pridal konzervu drvených paradajok. Chuť bola potom príjemne svieža a bohatšia, takže už ich budem pridávať asi vždy
- Podával som z čerstvým chlebom, ale k držkám výborne pasuje aj kysnutá knedľa a ak si ju spravíte doma, tá z obchodu vám už chutiť nebude :) Na tanieri som držky prizdobil sušenou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť :)
KOMENTÁRE K RECEPTU