Domáce pšeničné tortilly plnené dúhou

Pridal: Andrea Mackova, 21.2.2015
Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky, Pečivo
Nahraj fotku a pochváľ sa
Spravila som ich na podporu tolerancie inakosti, ľudskosti a znášanlivosti v našej spoločnosti - preto sú plnené dúhovou plnkou. Keď okoštujete čerstvé tortilly, už nikdy nebudete chcieť tie v sáčku s dobou trvanlivosti z obchodu. Sú dokonale tenučké - môžete si ich potrieť olivovým olejom, posoliť morskou soľou, zohriať krátko v rúre do chrumkava a polámané máčať rovno v nátierke typu hummus, či v pikantnej salse. Alebo naplniť zeleninovým šalátom, grilovaným kuracím mäsom, zaliať jogurtovým dipom a stočiť - tak ostanú mäkké a poddajné. Chuťovo neutrálne, patriace do kategórie chlieb/pečivo znesú akúkoľvek plnku podľa vašej chuti a fantázie. Ich príprava nemôže byť jednoduchšia. Hotové ich môžete zamraziť, či uskladniť v chlade a pred použitím zohriať na panvici. Z uvedeného množstva dostaneme 7 ks pšeničných tortil.
Pridal: Andrea Mackova, 21.2.2015
Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky, Pečivo
SUROVINY
- Najskôr v miske premiešam suché prísady.
- Pridáme vodu a olej a stierkou miešam, kým sa to nespojí.
- Oškriabem okraje misky a rukou spojím cesto do hladkej gule, ktorú rozdelím na 6-7 rovnakých častí. Tie vygúľam, ak treba trošku si podsypem.
- Guľôčky nechám pod utierkou odležať dobrú polhodinu.
- Potom ich vyvaľkám na tenučké okrúhle placky, ktoré opekám nasucho na poriadne vyhriatej panvici, strednej teploty.
- Najskôr z jednej strany 1 minútu, potom 30 sekúnd z druhej strany. Približne. Cesto sa pri pečení trochu zbublinkuje a vytvoria sa na ňom svetlohnedé fliačky, podobne ako na lokši. Ide to veľmi rýchlo.