Domáce pšeničné tortilly plnené dúhou

Recept Domáce pšeničné tortilly plnené dúhou

Pridal: Andrea Mackova, 21.2.2015

Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Spravila som ich na podporu tolerancie inakosti, ľudskosti a znášanlivosti v našej spoločnosti - preto sú plnené dúhovou plnkou. Keď okoštujete čerstvé tortilly, už nikdy nebudete chcieť tie v sáčku s dobou trvanlivosti z obchodu. Sú dokonale tenučké - môžete si ich potrieť olivovým olejom, posoliť morskou soľou, zohriať krátko v rúre do chrumkava a polámané máčať rovno v nátierke typu hummus, či v pikantnej salse. Alebo naplniť zeleninovým šalátom, grilovaným kuracím mäsom, zaliať jogurtovým dipom a stočiť - tak ostanú mäkké a poddajné. Chuťovo neutrálne, patriace do kategórie chlieb/pečivo znesú akúkoľvek plnku podľa vašej chuti a fantázie. Ich príprava nemôže byť jednoduchšia. Hotové ich môžete zamraziť, či uskladniť v chlade a pred použitím zohriať na panvici. Z uvedeného množstva dostaneme 7 ks pšeničných tortil.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 21.2.2015

Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky, Pečivo

SUROVINY

150 mlpšeničná hladká múka
150 ml (alebo celkovo 300 ml hladkej múky)pšeničná hladká celozrnn
100 mlstudená voda
40 mlrastlinný olej
1/2 ČLsoľ
1/2 ˇsóda bikarbóna

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr v miske premiešam suché prísady.
  2. Pridáme vodu a olej a stierkou miešam, kým sa to nespojí.
  3. Oškriabem okraje misky a rukou spojím cesto do hladkej gule, ktorú rozdelím na 6-7 rovnakých častí. Tie vygúľam, ak treba trošku si podsypem.
  4. Guľôčky nechám pod utierkou odležať dobrú polhodinu.
  5. Potom ich vyvaľkám na tenučké okrúhle placky, ktoré opekám nasucho na poriadne vyhriatej panvici, strednej teploty.
  6. Najskôr z jednej strany 1 minútu, potom 30 sekúnd z druhej strany. Približne. Cesto sa pri pečení trochu zbublinkuje a vytvoria sa na ňom svetlohnedé fliačky, podobne ako na lokši. Ide to veľmi rýchlo.
Plnila som ich postrúhanou čerstvou zeleninou - mrkva, cukiny, sladké papriky - červená, zelená a žltá, zaliate smotanovým dipom s kôprom a morskou soľou. Boli výborné!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť