NajRecept.sk Zdravé recepty Domáce pšeničné tortilly plnené dúhou
Domáce pšeničné tortilly plnené dúhou
Recept Domáce pšeničné tortilly plnené dúhou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   21.2.2015

Domáce pšeničné tortilly plnené dúhou

Spravila som ich na podporu tolerancie inakosti, ľudskosti a znášanlivosti v našej spoločnosti - preto sú plnené dúhovou plnkou. Keď okoštujete čerstvé tortilly, už nikdy nebudete chcieť tie v sáčku s dobou trvanlivosti z obchodu. Sú dokonale tenučké - môžete si ich potrieť olivovým olejom, posoliť morskou soľou, zohriať krátko v rúre do chrumkava a polámané máčať rovno v nátierke typu hummus, či v pikantnej salse. Alebo naplniť zeleninovým šalátom, grilovaným kuracím mäsom, zaliať jogurtovým dipom a stočiť - tak ostanú mäkké a poddajné. Chuťovo neutrálne, patriace do kategórie chlieb/pečivo znesú akúkoľvek plnku podľa vašej chuti a fantázie. Ich príprava nemôže byť jednoduchšia. Hotové ich môžete zamraziť, či uskladniť v chlade a pred použitím zohriať na panvici. Z uvedeného množstva dostaneme 7 ks pšeničných tortil.

Suroviny
150 ml
pšeničná hladká múka
150 ml (alebo celkovo 300 ml hladkej múky)
pšeničná hladká celozrnn
100 ml
studená voda
40 ml
rastlinný olej
1/2 ČL
soľ
1/2 ˇ
sóda bikarbóna
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr v miske premiešam suché prísady.
  2. Pridáme vodu a olej a stierkou miešam, kým sa to nespojí.
  3. Oškriabem okraje misky a rukou spojím cesto do hladkej gule, ktorú rozdelím na 6-7 rovnakých častí. Tie vygúľam, ak treba trošku si podsypem.
  4. Guľôčky nechám pod utierkou odležať dobrú polhodinu.
  5. Potom ich vyvaľkám na tenučké okrúhle placky, ktoré opekám nasucho na poriadne vyhriatej panvici, strednej teploty.
  6. Najskôr z jednej strany 1 minútu, potom 30 sekúnd z druhej strany. Približne. Cesto sa pri pečení trochu zbublinkuje a vytvoria sa na ňom svetlohnedé fliačky, podobne ako na lokši. Ide to veľmi rýchlo.
Plnila som ich postrúhanou čerstvou zeleninou - mrkva, cukiny, sladké papriky - červená, zelená a žltá, zaliate smotanovým dipom s kôprom a morskou soľou. Boli výborné!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár