Dobošový rez

Recept Dobošový rez

Pridal: Spinava kuchyna je s, 19.2.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Uvedené suroviny sú na dva tenké veľké pláty.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 19.2.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Pláty:

4 ksvajce
4 PLcukor
4 PLhladká múka
1 ČL prášok do pečiva
1 PLolej

Plnka:

1 lmlieko
3 baleniazlatý klas
250 gmaslo
200 gpráškový cukor
90 gkakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Pláty
  1. Zo surovín vyšľaháme cesto a rozdelíme ho na polovicu.
  2. Upečieme dva pláty. Zopakujeme trikrát, aby sme mali 6 kusov. Dlho som hľadala dobrú plnku do dobošky. Táto sa mi zapáčila.
Plnka
    1. Z mlieka a klasov uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť.
    2. Maslo vyšľaháme s cukrom a pridáme kakao.
    3. Z vychladnutého krému odstránime šupku a vyšľaháme mixérom do hladka.
    4. Zmiešame s maslovým krémom a naplníme pláty.
    5. Polejeme čokoládovou polevou.
Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť