Žurek

Pridal: S varechou v ruke, 9.1.2015
Kategorie: Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
V Poľsku je to národné jedlo. Varia ju v každej rodine, majú ju v každej reštaurácii, pripravenú na niekoľko spôsobov s vajcom, s bielou klobásou, alebo so všetkým spolu. Jedol som ju so zemiakmi, ako v tej mojej, ale aj so zemiakovou kašou v strede taniera a polievka okolo nej. A vždy mi naozaj chutila.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 9.1.2015
Kategorie: Polievky
SUROVINY
žitná múka, grahamová múka, cesnak, voda, suchý chliebzákvas
vývar
biela klobása
sušené huby
(na tvrdo)vajce
zemiaky
cibuľa
cesnak
bravčová masť
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
majorán
Zvyčajne treba začať zákvasom, lebo musí zrieť zhruba 5 dní. Ja som si ho doniesol z Poľska. Bol vyrobený tradičnou receptúrou, bez konzervantov.
- Nakrájanú cibuľu som orestoval na bravčovej masti, po chvíľke som k nej pridal asi 3 strúčiky nakrájaného cesnaku.
- Dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a zalial som hovädzím vývarom.
- Pridal som na kocky nakrájané zemiaky a hrsť sušených hríbov.
- Zemiaky sa varia, tak som dal variť vajcia na tvrdo a nakrájal som klobásu na kolieska, bielu a trochu aj takej naozajstnej, údenej.
- Nechal som to spolu prevrieť a dochutil som soľou.
- Podával som s vajcom uvareným na tvrdo, príjemne dopĺňa chuť jemne kyslej polievky.
KOMENTÁRE K RECEPTU