Tuniakové prekvapenie pod vajíčkovou prikrývkou

Tuniakové prekvapenie pod vajíčkovou prikrývkou

By 14. januára 2015

Krásny podvečer všetkým! Nasledujúci týždeň odchádzam z Brna na sviatky domov. Moje pôsobenie v kuchyni je preto momentálne podriadené likvidácii všetkých zásob v chladničke. Konečne sa mi podarilo spotrebovať posledné vajcia a hoci výtvor, ktorý z nich vznikol ťažko možno popísať slovom recept, berte ho jednoducho ako inšpiráciu ak podobne neviete čo s vajíčkami.

Ingredients

Instructions

  1. Na prípravu sa výborne hodia zapekacie mištičky na soufflé, kde na spodok vložíme tuniaka zmiešaného s cibuľou posekanou nadrobno.
  2. Na to dáme vrstvu kremžskej (či akejkoľvek inej) horčice a navrch vyklepneme vajce, najlepšie tak, aby sme neporušili žĺtok.
  3. Posypeme bylinkovou soľou a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15 minút, kým bielka nie sú pevné a žĺtok ešte mierne tekutý (to sú, samozrejme, moje preferencie, pokojne si to prispôsobte svojím chuťovým pohárikom).

Tuniakové prekvapenie pod vajíčkovou prikrývkou

Tuniakové prekvapenie pod vajíčkovou prikrývkou1

Print

Šudentka astrofyziky, ktorá varí a pečie, keď sa nudí.


Môj blog: www.vysokoskolak-v-kuchyni.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *