Tuniakové prekvapenie pod vajíčkovou prikrývkou

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 14.1.2015
Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Krásny podvečer všetkým! Nasledujúci týždeň odchádzam z Brna na sviatky domov. Moje pôsobenie v kuchyni je preto momentálne podriadené likvidácii všetkých zásob v chladničke. Konečne sa mi podarilo spotrebovať posledné vajcia a hoci výtvor, ktorý z nich vznikol ťažko možno popísať slovom recept, berte ho jednoducho ako inšpiráciu ak podobne neviete čo s vajíčkami.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 14.1.2015
Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky
SUROVINY
(vo vlastnej šťave, kúsky s hmotnosťou mäsa 135 g) 1 konzervatuniak
(malá) 1/2 cibuľa
2 ČLkremžská horčica
2 ksvajce
bylinková soľ
- Na prípravu sa výborne hodia zapekacie mištičky na soufflé, kde na spodok vložíme tuniaka zmiešaného s cibuľou posekanou nadrobno.
- Na to dáme vrstvu kremžskej (či akejkoľvek inej) horčice a navrch vyklepneme vajce, najlepšie tak, aby sme neporušili žĺtok.
- Posypeme bylinkovou soľou a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15 minút, kým bielka nie sú pevné a žĺtok ešte mierne tekutý (to sú, samozrejme, moje preferencie, pokojne si to prispôsobte svojím chuťovým pohárikom).
KOMENTÁRE K RECEPTU