Tuniakové prekvapenie pod vajíčkovou prikrývkou

Recept Tuniakové prekvapenie pod vajíčkovou prikrývkou

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 14.1.2015

Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krásny podvečer všetkým! Nasledujúci týždeň odchádzam z Brna na sviatky domov. Moje pôsobenie v kuchyni je preto momentálne podriadené likvidácii všetkých zásob v chladničke. Konečne sa mi podarilo spotrebovať posledné vajcia a hoci výtvor, ktorý z nich vznikol ťažko možno popísať slovom recept, berte ho jednoducho ako inšpiráciu ak podobne neviete čo s vajíčkami.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 14.1.2015

Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky

SUROVINY

(vo vlastnej šťave, kúsky s hmotnosťou mäsa 135 g) 1 konzervatuniak
(malá) 1/2 cibuľa
2 ČLkremžská horčica
2 ksvajce
bylinková soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na prípravu sa výborne hodia zapekacie mištičky na soufflé, kde na spodok vložíme tuniaka zmiešaného s cibuľou posekanou nadrobno.
  2. Na to dáme vrstvu kremžskej (či akejkoľvek inej) horčice a navrch vyklepneme vajce, najlepšie tak, aby sme neporušili žĺtok.
  3. Posypeme bylinkovou soľou a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15 minút, kým bielka nie sú pevné a žĺtok ešte mierne tekutý (to sú, samozrejme, moje preferencie, pokojne si to prispôsobte svojím chuťovým pohárikom).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť