TIP na Novoročný obed | Silvestrovská kapustnica & Horniacka krkovička

Recept TIP na Novoročný obed | Silvestrovská kapustnica & Horniacka krkovička

Pridal: barborka, 1.1.2015

Kategorie: Tipy a triky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

TIP na Novoročný obed | Silvestrovská kapustnica & Horniacka krkovička

Už je to tu. Nový rok 2015. Pre niekoho je to len obyčajný deň, pre iných deň plný predsavzatí, nových myšlienok a energie. Sviatky sa pomaly končia a prichádza opäť realita. Preto si doprajte ešte pokojný obed v kruhu svojích blízkych. Pripravili sme si pre Vás tento skvelý tip na Novoročný obed.

Polievka: Silvestrovská kapustnica

Na Silvestra sa pripravuje podobná kapustnica ako na Vianoce s tým rozdieľom, že sa nemusíme pôstiť. Do Silvestrovskej kapustnice sa pridáva klobáska i údené mäso. Čím viac, tým lepšie.

Ingrediencie

Zápraška
  • slanina - kocka (nie prerastená)
  • hladká múka - 2 PL
  • červená mletá paprika - 1 PL
Polievka
  • slanina - kocka (prerastená)
  • cibuľa - 1 ks
  • cesnak - 5 strúčikov
  • kapustnica - 1 HR
  • klobása
  • celé čierne korenie - 10 guličiek
  • bobkový list
  • soľ
  • trstinový cukor
Kapustnica
  • kyslá kapusta - 150 g
  • sušené huby - 1 HR
  • zemiaky - 1 HR (pokrájané)
  • majoránka
  • kyslá pochúťková smotana
Postup nájdete tu: Silvestrovská kapustnica

Hlavné jedlo: Horniacka krkovička

,Šťastie prináša zlaté prasiatko. Preto sa na nový rok podľa starých zvykov nesmie na stole nachádzať žiadna hydina, ani nič čo lieta. A to z prostého dôvodu. Uletel by nám majetok. Na Nový rok sa podáva bravčové, či hovädzie mäso. My sme dnes pre Vás vybrali Horniacku krkovičku s údenou klobáskou.

Ingrediencie

  • bravčová krkovička - 1,5 kg
  • cibuľa - 1 väčší kus
  • cesnak - strúčikov
  • údená klobása - 0,5 kg (domáca)
  • horčica
  • rasca
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • pivo - na podlievanie
Postup nájdete tu: Horniacka krkovička

Dezert: Medové rezy

Určite sa nájdu domácnosti, v ktorých je po Vianociach ešte dostatok zákuskov. No ak Vám z nich už neostalo, pripravte si Medové rezy. Po kyslej kapuste a lahodnej bravčovinke Vám padne tento medový zákusok vhod.

Ingrediencie

  • hladká múka - 400 g
  • maslo - 50 g
  • práškový cukor - 150 g
  • vajce - 2 ks
  • med - 2 PL
  • sóda bikarbóna - 1 KL
Krém
  • mlieko - 500 ml
  • Zlatý klas - 2 balenia
  • vanilínový cukor - 1 balenie
  • maslo - 250 g
  • práškový cukor - 180 g
Čokoládová poleva
  • horká čokoláda - 150 g
  • maslo
Postup nájdete tu: Medové rezy Dobrú chuť!   Zmoho iných skvelých dezertov nájdete tu: Koláče, zákusky, dezerty
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť