TIP na Novoročný obed | Silvestrovská kapustnica & Horniacka krkovička
Už je to tu. Nový rok 2015. Pre niekoho je to len obyčajný deň, pre iných deň plný predsavzatí, nových myšlienok a energie.
Sviatky sa pomaly končia a prichádza opäť realita. Preto si doprajte ešte pokojný obed v kruhu svojích blízkych. Pripravili sme si pre Vás tento skvelý tip na Novoročný obed.
Polievka: Silvestrovská kapustnica
Na Silvestra sa pripravuje podobná kapustnica ako na Vianoce s tým rozdieľom, že sa nemusíme pôstiť. Do Silvestrovskej kapustnice sa pridáva klobáska i údené mäso. Čím viac, tým lepšie.
Hlavné jedlo: Horniacka krkovička
,Šťastie prináša zlaté prasiatko. Preto sa na nový rok podľa starých zvykov nesmie na stole nachádzať žiadna hydina, ani nič čo lieta. A to z prostého dôvodu. Uletel by nám majetok. Na Nový rok sa podáva
bravčové, či
hovädzie mäso. My sme dnes pre Vás vybrali Horniacku krkovičku s údenou klobáskou.
Ingrediencie
bravčová krkovička - 1,5 kg
cibuľa - 1 väčší kus
cesnak - strúčikov
údená klobása - 0,5 kg (domáca)
horčica
rasca
soľ
mleté čierne korenie
pivo - na podlievanie
Postup nájdete tu:
Horniacka krkovička
Dezert: Medové rezy
Určite sa nájdu domácnosti, v ktorých je po Vianociach ešte dostatok zákuskov. No ak Vám z nich už neostalo, pripravte si Medové rezy. Po kyslej kapuste a lahodnej bravčovinke Vám padne tento medový zákusok vhod.
Ingrediencie
hladká múka - 400 g
maslo - 50 g
práškový cukor - 150 g
vajce - 2 ks
med - 2 PL
sóda bikarbóna - 1 KL
Krém
Čokoládová poleva
horká čokoláda - 150 g
maslo
Postup nájdete tu:
Medové rezy
Dobrú chuť!
Zmoho iných skvelých dezertov nájdete tu:
Koláče, zákusky, dezerty