TIP na Novoročný obed | Silvestrovská kapustnica & Horniacka krkovička

TIP na Novoročný obed | Silvestrovská kapustnica & Horniacka krkovička

Už je to tu. Nový rok 2015. Pre niekoho je to len obyčajný deň, pre iných deň plný predsavzatí, nových myšlienok a energie.

Sviatky sa pomaly končia a prichádza opäť realita. Preto si doprajte ešte pokojný obed v kruhu svojích blízkych. Pripravili sme si pre Vás tento skvelý tip na Novoročný obed.

Polievka: Silvestrovská kapustnica

Na Silvestra sa pripravuje podobná kapustnica ako na Vianoce s tým rozdieľom, že sa nemusíme pôstiť. Do Silvestrovskej kapustnice sa pridáva klobáska i údené mäso. Čím viac, tým lepšie.

IngrediencieSilvestrovská kapustnica

Zápraška

  • slanina – kocka (nie prerastená)
  • hladká múka – 2 PL
  • červená mletá paprika – 1 PL

Polievka

  • slanina – kocka (prerastená)
  • cibuľa – 1 ks
  • cesnak – 5 strúčikov
  • kapustnica – 1 HR
  • klobása
  • celé čierne korenie – 10 guličiek
  • bobkový list
  • soľ
  • trstinový cukor

Kapustnica

  • kyslá kapusta – 150 g
  • sušené huby – 1 HR
  • zemiaky – 1 HR (pokrájané)
  • majoránka
  • kyslá pochúťková smotana

Postup nájdete tu: Silvestrovská kapustnica

Hlavné jedlo: Horniacka krkovička

,Šťastie prináša zlaté prasiatko. Preto sa na nový rok podľa starých zvykov nesmie na stole nachádzať žiadna hydina, ani nič čo lieta. A to z prostého dôvodu. Uletel by nám majetok. Na Nový rok sa podáva bravčové, či hovädzie mäso. My sme dnes pre Vás vybrali Horniacku krkovičku s údenou klobáskou.

IngrediencieFotorecept Horniacka krkovička

  • bravčová krkovička – 1,5 kg
  • cibuľa – 1 väčší kus
  • cesnak – strúčikov
  • údená klobása – 0,5 kg (domáca)
  • horčica
  • rasca
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • pivo – na podlievanie

Postup nájdete tu: Horniacka krkovička

Dezert: Medové rezy

Určite sa nájdu domácnosti, v ktorých je po Vianociach ešte dostatok zákuskov. No ak Vám z nich už neostalo, pripravte si Medové rezy. Po kyslej kapuste a lahodnej bravčovinke Vám padne tento medový zákusok vhod.

Ingredienciemedové rezy-4118

  • hladká múka – 400 g
  • maslo – 50 g
  • práškový cukor – 150 g
  • vajce – 2 ks
  • med – 2 PL
  • sóda bikarbóna – 1 KL

Krém

  • mlieko – 500 ml
  • Zlatý klas – 2 balenia
  • vanilínový cukor – 1 balenie
  • maslo – 250 g
  • práškový cukor – 180 g

Čokoládová poleva

  • horká čokoláda – 150 g
  • maslo

Postup nájdete tu: Medové rezy

Dobrú chuť!

 

Zmoho iných skvelých dezertov nájdete tu: Koláče, zákusky, dezerty

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *