Tip na nedeľný obed | Zeleninová polievka a Šťavnaté kuracie prsia

Recept Tip na nedeľný obed | Zeleninová polievka a Šťavnaté kuracie prsia

Pridal: najrecept, 16.1.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 16.1.2015

Kategorie:

Tip na nedeľný obed  | Zeleninová polievka a Šťavnaté kuracie prsia

Nedeľný obed je tradične časom, kedy sa celá rodina stretne pri jednom stole a spolu si vychutnajú jedlo tak ako to cez klasický pracovný týždeň nie je možné. V dnešnej hektickej dobe je to taktiež i ojedinelý zvyk, ktorý si mnoho z nás pamätá z detstva. Preto sa pokúsme tráviť spolu čas častejšie a plnohodnotnejšie, pri ktorom si vychutnáme napríklad takéto výborné jedlo.

Tento týždeň si pochutnáte za Zeleninovej polievke, Šťavnatých kuracích prsiach a sladkou bodkou na záver je Škoricovo-mandľová roláda.

Polievka: Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny

  Ingrediencie:
  • mrkva - 5 - 8 ks
  • petržlen - 5-8 ks
  • kaleráb - 1 ks
  • maslo - 50 g
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • kmín
  • čierne korenie
  • zeleninový bujón - 1 kocka
Rajbačka:
  • múka
  • vajce
Postup prípravy nájdete tu: Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny  

Hlavné jedlo:  Šťavnaté kuracie prsia

  Ingrediencie:
  • kuracie prsia
  • morská soľ
  • olivový olej
  • špecle
  • bazalkové pesto
  • paprikovo-paradajková pomazánka
  Postup prípravy nájdete tu: Šťavnaté kuracie prsia  

Dezert: Škoricovo - mandľová roláda

  Ingrediencie:
Cesto na roládu:
  • celozrnná hladká múka - (ak nemáte, pridajte polohrubú)
  • vajce - 5 ks
  • krupicový cukor - 80 g (upozornenie - celozrnný kuskus nie je to isté ako trstinový cukor)
  • štipka soli
  • vínny kameň - 2 ČL (alebo prášku do pečiva, kameň je bezfosfátový PDP)
  • maslo - (roztopené) 100 g
  • práškový cukor - (na posypanie upečenej rolády) 2 PL
  Poleva:
  • káva - (zaliatá) 1 dcl
  • Amaretto - (mandľový likér) 1 dcl
  • krupicový cukor - 2 PL
  Náplň:
  • mascarpone - 300 g
  • práškový cukor - 6 PL
  • škorica - (mletá) od oka, ako komu chutí
  • Amaretto - (mandľový likér) 2 PL
  • smotana na šľahanie - 250 ml
  • mandle - (mleté, na sucho opečené na panvici) 2 hrste
  Postup prípravy nájdete tu: Škoricovo-mandľová roláda
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť