Tip na nedeľný obed | Zeleninová polievka a Šťavnaté kuracie prsia

Tip na nedeľný obed  | Zeleninová polievka a Šťavnaté kuracie prsia

Nedeľný obed je tradične časom, kedy sa celá rodina stretne pri jednom stole a spolu si vychutnajú jedlo tak ako to cez klasický pracovný týždeň nie je možné. V dnešnej hektickej dobe je to taktiež i ojedinelý zvyk, ktorý si mnoho z nás pamätá z detstva. Preto sa pokúsme tráviť spolu čas častejšie a plnohodnotnejšie, pri ktorom si vychutnáme napríklad takéto výborné jedlo.

Tento týždeň si pochutnáte za Zeleninovej polievke, Šťavnatých kuracích prsiach a sladkou bodkou na záver je Škoricovo-mandľová roláda.

Polievka: Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny

 

Ingrediencie:Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny

  • mrkva – 5 – 8 ks
  • petržlen – 5-8 ks
  • kaleráb – 1 ks
  • maslo – 50 g
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • kmín
  • čierne korenie
  • zeleninový bujón – 1 kocka

Rajbačka:

  • múka
  • vajce

Postup prípravy nájdete tu: Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny

 

Hlavné jedlo:  Šťavnaté kuracie prsia

 

Ingrediencie:Šťavnaté kuracie prsia

  • kuracie prsia
  • morská soľ
  • olivový olej
  • špecle
  • bazalkové pesto
  • paprikovo-paradajková pomazánka

 

Postup prípravy nájdete tu: Šťavnaté kuracie prsia

 

Dezert: Škoricovo – mandľová roláda

 

Ingrediencie:Škoricovo - mandľová roláda 1

Cesto na roládu:

  • celozrnná hladká múka – (ak nemáte, pridajte polohrubú)
  • vajce – 5 ks
  • krupicový cukor – 80 g (upozornenie – celozrnný kuskus nie je to isté ako trstinový cukor)
  • štipka soli
  • vínny kameň – 2 ČL (alebo prášku do pečiva, kameň je bezfosfátový PDP)
  • maslo – (roztopené) 100 g
  • práškový cukor – (na posypanie upečenej rolády) 2 PL

 

Poleva:

  • káva – (zaliatá) 1 dcl
  • Amaretto – (mandľový likér) 1 dcl
  • krupicový cukor – 2 PL

 

Náplň:

  • mascarpone – 300 g
  • práškový cukor – 6 PL
  • škorica – (mletá) od oka, ako komu chutí
  • Amaretto – (mandľový likér) 2 PL
  • smotana na šľahanie – 250 ml
  • mandle – (mleté, na sucho opečené na panvici) 2 hrste

 

Postup prípravy nájdete tu: Škoricovo-mandľová roláda

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *