TIP na nedeľný obed | Cesnačka & Bryndzové halušky

TIP na nedeľný obed | Cesnačka & Bryndzové halušky

Opäť je pred nami nedeľa my vám ponúkame v novom roku nový tip na nedeľný obed.  Tento krát je v znamení slovenských jedál. Ako polievku servírujeme cesnačku, hlavným jedlom budú bryndzové halušky a sladkým záverom diétny bielkovinový koláčik. Hor sa do varenia priatelia 🙂

Polievka: Cesnačka

Cesnaková polievka

Ingrediencie:

  • zemiaky – 4 ks
  • cesnak – 7 strúčikov
  • pochúťková smotana – 250 ml
  • soľ
  • bazalka
  • opečený chlieb

Postup prípravy nájdete tu: Cesnačka

 

 

 

Hlavné jedlo: Halušky s bryndzou

 

Fotorecept Halušky s bryndzou

Ingrediencie:

  • zemiaky – 1 kg
  • polohrubá múka – 350 g
  • bryndza – 250 g
  • kyslá smotana – 200 ml
  • slanina – 200 g
  • soľ

 

Postup prípravy nájdete tu: Halušky s bryndzou

 

Dezert:  Bielkovinový koláčik s orechami

Bielkovinový koláčik s orechamiIngrediencie:

  • bielko – 6 ks
  • žĺtok – 3 ks
  • proteín – 2 odmerky (ľubovoľný)
  • tvaroh – 300 g (hrudkový odtučnený)
  • škorica – mletá
  • sladidlo
  • sóda bikarbóna – (alebo kypriaci prášok)

Na posypanie:

  • orechy – mleté
  • med

Postup prípravy nájdete tu: Bielkovinový koláčik s orechami

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *