Škvarková nátierka

Pridal: S varechou v ruke, 4.1.2015
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak máte dobré škvarky, je to lahôdka, prudko návyková :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 4.1.2015
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny
SUROVINY
(domáce) 400 gškvarky
3 ksvajce
cibuľa
kyslé uhorky
1 PLdijonska horčica
(plnotučná) 1 PLhorčica
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
- Najskôr som dal variť vajcia na tvrdo.Vložím ich do studenej vody, pridám soľ.
- Keď voda začne vrieť, počkám minútu a odstavím, vajcia nechám v tej vode asi 12 minút a potom ich schladím pod studenou. Ak takto uvaríte vajcia na tvrdo, budú žĺtka krásne žlté a nie do zelena.
- Škvarky som pomlel na mäsovom mlynčeku aj s vajcami.
- Kyslé uhorky, som nakrájal na drobno a to isté som spravil aj cibuli.
- Dal som do chladničky, aspoň na hodinku aby sa prepojili navzájom chute.
KOMENTÁRE K RECEPTU