Škvarková nátierka

Recept Škvarková nátierka

Pridal: S varechou v ruke, 4.1.2015

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte dobré škvarky, je to lahôdka, prudko návyková :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 4.1.2015

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

SUROVINY

(domáce) 400 gškvarky
3 ksvajce
cibuľa
kyslé uhorky
1 PLdijonska horčica
(plnotučná) 1 PLhorčica
čerstvo mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr som dal variť vajcia na tvrdo.Vložím ich do studenej vody, pridám soľ.
  2. Keď voda začne vrieť, počkám minútu a odstavím, vajcia nechám v tej vode asi 12 minút  a potom ich schladím pod studenou. Ak takto uvaríte vajcia na tvrdo, budú žĺtka krásne žlté a nie do zelena.
  3. Škvarky som pomlel na mäsovom mlynčeku aj s vajcami.
  4. Kyslé uhorky, som nakrájal na drobno a to isté som spravil aj cibuli.
  5. Dochutil som horčicami, soľou a čerstvo mletým korením a všetko som poriadne spolu premiešal. 
  6. Dal som do chladničky, aspoň na hodinku aby sa prepojili navzájom chute.
Ostáva už len nakrájať domácu, alebo dobrú bagetu. Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť