Škoricovo-mandľová roláda

Pridal: Andrea Mackova, 13.1.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 13.1.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Cesto na roládu:
120 g (ak nemáte, pridajte polohrubú)celozrnná hladká múka
5 ksvajce
80 g (upozornenie - celozrnný kuskus nie je to isté ako trstinový cukor)krupicový cukor
štipka soli
2 ČL (alebo prášku do pečiva, kameň je bezfosfátový PDP)vínny kameň
(roztopené) 100 gmaslo
(na posypanie upečenej rolády) 2 PLpráškový cukor
Poleva:
(zaliatá) 1 dclkáva
(mandľový likér) 1 dclAmaretto
2 PLkrupicový cukor
Náplň:
300 gmascarpone
6 PLpráškový cukor
(mletá) od oka, ako komu chutíškorica
(mandľový likér) 2 PLAmaretto
250 mlsmotana na šľahanie
(mleté, na sucho opečené na panvici) 2 hrstemandle
- Oddelím bielky od žĺtok.
- Bielky vyšľahám do tuha so štipkou soli.
- Pokračujem so žĺtkami, ktoré vymiešam do peny s cukrom. Pridám maslo.
- Múku premiešam s kypridlom a vmiešam do žĺtkovej peny.
- Opatrne, na viackrát vareškou vmiešam bielkový sneh.
- Cesto vylejem na veľký plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečiem na 170°C, približne 15 minút, ustrážte si, nech vám nezhorí.
- Po upečení ešte za horúca roládu s papierom prehodím na čistú utierku a zviniem do rolky. Tak ju nechám až do úplného vychladnutia.
- Šlahačku s cukrom vyšľahám do tuha, mascarppone vymiešam so škoricou a likérom. Postupne doň pridávam hotovú šľahačku.
- Roládu rozviniem, papier strhnem.
- Plát najskôr zalievam polevou - výdatne, aby hotový dezert bol šťavnatý, nie suchý.
- Natriem plnku, zasypem mandĺami a zviniem.
- Hotovú roládu posypem mletou škoricou a nechám cez noc odležať v chlade.
KOMENTÁRE K RECEPTU