Ravioli na šalviovom masle

Pridal: S varechou v ruke, 7.1.2015
Kategorie: Cestoviny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ravioli na šalviovom masle lnené ricottou a baby špenátom.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 7.1.2015
Kategorie: Cestoviny
SUROVINY
300 gmúka hladká
3 ksvajce
1 PLolej olivový
1 PLvoda
soľ
ricotta
baby špenát
cibuľa
cesnak
čierne korenie čerstvo mleté
maslo
čerstvá šalvia
- Z múky, vajec. oleja a štipky soli som vypracoval hladké cesto, zvyčajne tieto suroviny stačia na vypracovanie dobrého cesta na ravioli, niekedy si cesto žiada ešte lyžicu vody.
- Hotové cesto som zabalil do fólie a nechal ho pol hodinku odpočívať v chlade.
- Po krátkom odpočinku bolo krásne vláčne, tak som ho rozdelil na 6 bochníčkov a kedže sa mi pokazil strojček na cestoviny, tak som ho ručne postupne vyvaľkal.
- Plátom cesta som prekryl pomúčenú formu na ravioli, naplnil som plnkou.
- Odrezky som vyváľkal a nakrájal na široké rezance, ktoré som po uvarení dochutil plnkou čo mi ostala, boli výborné...
- Na panvici som na lyžici olivového oleja roztopil maslo a natrhal som do neho lístky čerstvej šalvie, krásne ochutili maslo.
- Uvarené ravioli som dal na panvicu k šalviovému maslu a krátko som ich orestoval, podávať môžete s nastrúhaným parmezánom, lyžicou pochúťkovej smotany, alebo čisté, ako boli tie moje
KOMENTÁRE K RECEPTU