Pšenová kaša s hruškami a pekanovým orechami

Pridal: Andrea Mackova, 6.1.2015
Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pšenová kaša - zdravá alternatíva na raňajky, či desiatu. Pšeno má vysoký obsah železa, spevňuje kosti a posilňuje obličky. Je to jediná zásaditá obilnina, prečisťuje organizmus a pomáha proti únave. Ingrediencie sú na dve porcie.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 6.1.2015
Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Chuťovky
SUROVINY
1 hrnčekpšeno
štipka soli
(pokrájaná na kocky)hruška
kúsokmaslo
1 ČLjavorový sirup
opražené na masle alebo kokosovom olejipekanové orechy
- Hrnček pšena opláchneme vodou.
- Zalejeme ho na pár minút vriacou vodou, ktorú zlejem (odstráni z neho horkosť).
- Varím ho v dvojnásobnom množstve vody, so štipkou soli na miernom plameni 15 minút.
- Vypnem, nechám dôjsť 5 minút. Ak prebýva voda, zlejem ju.
- Vmiešam doň na kocky pokrájanú hrušku, kúsok masla a lyžičku javorového sirupu.
- Podávam s pekanovými orechami, krátko opraženými na masle alebo suchej panvici.Maslo môžete nahradiť kokosovým olejom.
- Ovocie a orechy môžete variovať podľa zásob, sezóny a svojej chuti.
KOMENTÁRE K RECEPTU