Pšenová kaša s hruškami a pekanovým orechami

Recept Pšenová kaša s hruškami a pekanovým orechami

Pridal: Andrea Mackova, 6.1.2015

Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pšenová kaša - zdravá alternatíva na raňajky, či desiatu. Pšeno má vysoký obsah železa, spevňuje kosti a posilňuje obličky. Je to jediná zásaditá obilnina, prečisťuje organizmus a pomáha proti únave. Ingrediencie sú na dve porcie.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 6.1.2015

Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Chuťovky

SUROVINY

1 hrnčekpšeno
štipka soli
(pokrájaná na kocky)hruška
kúsokmaslo
1 ČLjavorový sirup
opražené na masle alebo kokosovom olejipekanové orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hrnček pšena opláchneme vodou.
  2. Zalejeme ho na pár minút vriacou vodou, ktorú zlejem (odstráni z neho horkosť).
  3. Varím ho v dvojnásobnom množstve vody, so štipkou soli na miernom plameni 15 minút.
  4. Vypnem, nechám dôjsť 5 minút. Ak prebýva voda, zlejem ju.
  5. Vmiešam doň na kocky pokrájanú hrušku, kúsok masla a lyžičku javorového sirupu.
  6. Podávam s pekanovými orechami, krátko opraženými na masle alebo suchej panvici.Maslo môžete nahradiť kokosovým olejom.
  7. Ovocie a orechy môžete variovať podľa zásob, sezóny a svojej chuti.
Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť