Panforte

Pridal: moj sladky svet, 27.1.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Taliansky sviatočný trvanlivý koláč plný orieškov a sušeného ovocia.
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 27.1.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
120 gmandle
200 garašidy
100 gorechy
(samozrejme nesolené) 50 gpistácie
70 gkandizované ovocie
100 gsušené figy
50 ghladká múka
150 gcukor
100 gmed
1 PLvoda
- Oriešky a sušené ovocie nakrájame nahrubo, pridáme k nim múku a všetko spolu premiešame.
- Do rajnice dáme cukor, med a lyžicu vody a všetko roztopíme na miernom ohni.
- Pridáme do sypkej zmesi orechov a dobre premiešame.
- Všetko dáme do okrúhlej formy priemeru 20-21 cm s papierom na pečenie, dobre popritláčame a vrch zarovnáme.
- Pečieme pri 150 °C 30 minút.
Do zmesi môžeme tiež pridať lyžicu kakaa a štipku škorice.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE K RECEPTU