Orechové srdiečka so žĺtkovou polevou

Pridal: adkas-tastyfood, 23.1.2015
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Výborné orechové srdiečka so žĺtkovou polevou sú plnené orechovo-rumvo-džemovou plnkou. Cesto je veľmi krehké, jemné a priam rozplývajúce sa na jazyku. Opäť jeden z receptov, ktoré možno piecť počas celého roka. Doporučujem vyskúšať.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 23.1.2015
SUROVINY
Cesto:
300 ghladká múka
100 gpráškový cukor
(mleté) 120 gorechy
240 gmaslo
Žĺtková poleva:
4 ksžĺtok
(preosiaty) 150 gpráškový cukor
1 PLrum
pár kvapiek citrónová šťava
Plnka:
cca pol pohára s objemom 440 gmarhuľový džem
(mleté) 100 gorechy
1-2 PLrum
Cesto
- Suroviny na cesto zhnetieme a zabalíme do fólie.
- Dáme do chladničky schladiť minimálne na dve hodiny.
- Cesto možno urobiť aj deň vopred. Rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrajujeme srdiečka.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupnov C na plechu vyloženým papierom na pečenie cca 8 minút.
- Vychladené srdiečka rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu potierame plnkou ( plnku môžeme nanášať aj pomocou cukrárenského sáčku) a druhu polovicu polejeme žĺtkovou polevou.
- Polevu necháme zaschnúť. Priložíme na spodne srdiečko s plnkou. Srdiečka môžeme ľubovoľne ozdobiť.
- Suroviny na plnku zmiešame spolu.
- Ak je plnka hustá, pridáme trochu rumu, ak je riedka, pridáme mleté orechy.
- Žĺtka s preosiatým cukrom miešame , kým máme peknú , hustú polevu.
- Pridáme rum a citrónovú šťavu.Doporučujem pridávať v malých množstvách, podľa potreby.
- Hladkou polevou polejeme srdiečka.
- Necháme zaschnúť a priložíme na srdiečko s plnkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU