Orechové srdiečka so žĺtkovou polevou

Recept Orechové srdiečka so žĺtkovou polevou

Pridal: adkas-tastyfood, 23.1.2015

Kategorie: Sušienky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborné orechové srdiečka so žĺtkovou polevou sú plnené orechovo-rumvo-džemovou plnkou. Cesto je veľmi krehké, jemné a priam rozplývajúce sa na jazyku. Opäť jeden z receptov, ktoré možno piecť počas celého roka. Doporučujem vyskúšať.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 23.1.2015

Kategorie: Sušienky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

300 ghladká múka
100 gpráškový cukor
(mleté) 120 gorechy
240 gmaslo

Žĺtková poleva:

4 ksžĺtok
(preosiaty) 150 gpráškový cukor
1 PLrum
pár kvapiek citrónová šťava

Plnka:

cca pol pohára s objemom 440 gmarhuľový džem
(mleté) 100 gorechy
1-2 PLrum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Cesto
  1. Suroviny na cesto zhnetieme a zabalíme do fólie.
  2. Dáme do chladničky schladiť minimálne na dve hodiny.
  3. Cesto možno urobiť aj deň vopred. Rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrajujeme srdiečka.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupnov C na plechu vyloženým papierom na pečenie cca 8 minút.
  5. Vychladené srdiečka rozdelíme na polovicu. Jednu  polovicu potierame plnkou ( plnku môžeme nanášať aj pomocou cukrárenského sáčku) a druhu polovicu polejeme žĺtkovou polevou.
  6. Polevu necháme zaschnúť. Priložíme na spodne srdiečko s  plnkou. Srdiečka môžeme ľubovoľne ozdobiť.
Plnka
  1. Suroviny na plnku zmiešame spolu.
  2. Ak je plnka hustá, pridáme trochu rumu, ak je riedka, pridáme  mleté orechy.
Žĺtková poleva
  1. Žĺtka s preosiatým cukrom miešame , kým máme peknú , hustú polevu.
  2. Pridáme rum a citrónovú šťavu.Doporučujem pridávať v malých množstvách, podľa potreby.
  3. Hladkou polevou polejeme srdiečka.
  4. Necháme zaschnúť  a priložíme na srdiečko s plnkou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť