Kysnuté buchty

Recept Kysnuté buchty

Pridal: moj sladky svet, 18.1.2015

Kategorie: Sladké jedlá

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

Cesto:

450 ghladká múka
1/2 kockydroždie
270 mlmlieko
0,5 dlolej
1 ksvajce
40 gcukor
soľ

Tvarohová plnka:

100 gjemný tvaroh
(podľa chuti)práškový cukor
vanilkový cukor
1 ksžĺtok
1 ks (vyšľaháme sneh)bielok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Cesto
  1. Droždie roztopíme v mlieku a pridáme ostatné suroviny.
  2. Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.
  3. Pred pečením necháme buchty z cesta na plechu ešte kysnúť 20-30 minút.
  4. Buchty dobre potreme pred pečením olejom zo všetkých strán. Tento krok je dôležitý, buchty tak dostanú výbornú chuť.
Buchty naplníme ľubovoľnou plnkou (lekvár, nutella, tvaroh, orechy, škorica, jablká, puding..). Tvarohová plnka:
  1. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkom.
  2. Primiešame k nemu vyšľahaný sneh z bielka a naplníme buchty. 
  3. Plnku môžeme dochutiť škoricou.
Podľa spomínaného receptu môžeme upiecť aj rúrky plnené plnkou z ricotty a cukru. Cesto vyvaľkáme, nakrájame na pásy a obkrútime okolo kovových rúrok na trubičky, ktoré sme potreli olejom. Upečené a vychladnuté naplníme. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť