Karfiolový krém so šafranom

Recept Karfiolový krém so šafranom

Pridal: Andrea Mackova, 17.1.2015

Kategorie: Husté polievky, Zdravé recepty, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rýchlo pripravená ideálna zimná polievka. Nízkokalorický a močopudný karfiol, ktorý vám síce presmradká domácnosť, pričom je potrebné v prvých minútach variť ho odokrytý, aby vám nespôsoboval plynnatosť. Tieto jeho neduhy mu však poľahky odpustíte, pri predstave, že je mimoriadne účinný v prevencii pred rakovinou hrubého čreva a obsahuje významné aminokyselíny s množstvom priaznivých účinkov pre naše telo. Spokojne googlite. K tomu pripočítajte tonizujúce vlastnosti šafranu pravého, ktorý posilí váš žalúdok, aj krvný obeh, ukľudní nervy aj kašeľ. Celý krém, ak pridáte slamihu úzkolistú - rastie mi ešte v záhrade - získa jemnú mierne pikantnú sladkastokorenistú kari príchuť. Ingrediencie sú pre 3 osoby.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 17.1.2015

Kategorie: Husté polievky, Zdravé recepty, Polievky

SUROVINY

1 hlávka karfiol
(kurací alebo zeleninový) 0,4 - 0,7 l vývar
1 dclsmotana na šľahanie
1 PLolivový olej
(viazanička)slamiha úskolistá
šafrán pravý
himalájska soľ
(štyri chute podľa vlastného ýberu)korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Karfiol očistím, umyjem, rozporcujem na menšie hlavičky, ktoré varím domäkka vo vývare.
  2. Po zavarení pridám olej, bylinky, namleté korenie a soľ.
  3. Po uvarení rozmixujem dohladka a zjemním smotanou.
  4. Po zovretí vypínam.
Dobrú chuť! Poznámka Vývar robíme spravidla každú neďeľu, kurací, slepačí, či hovädzi. Aj so špikovými kosťami. Robíme ho vo veľkom hrnci, deti túto polievku skrátka milujú. To, čo mi ostane naviac použijem do utorkového rizota alebo do polievky na spôsob tejto karfiolovej. Možností je nepreberné množstvo.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť