NajRecept.sk Polievky Husté polievky Karfiolový krém so šafranom
Karfiolový krém so šafranom
Recept Karfiolový krém so šafranom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   17.1.2015

Karfiolový krém so šafranom

Rýchlo pripravená ideálna zimná polievka. Nízkokalorický a močopudný karfiol, ktorý vám síce presmradká domácnosť, pričom je potrebné v prvých minútach variť ho odokrytý, aby vám nespôsoboval plynnatosť. Tieto jeho neduhy mu však poľahky odpustíte, pri predstave, že je mimoriadne účinný v prevencii pred rakovinou hrubého čreva a obsahuje významné aminokyselíny s množstvom priaznivých účinkov pre naše telo. Spokojne googlite. K tomu pripočítajte tonizujúce vlastnosti šafranu pravého, ktorý posilí váš žalúdok, aj krvný obeh, ukľudní nervy aj kašeľ. Celý krém, ak pridáte slamihu úzkolistú - rastie mi ešte v záhrade - získa jemnú mierne pikantnú sladkastokorenistú kari príchuť. Ingrediencie sú pre 3 osoby.

Suroviny
1 hlávka
karfiol
(kurací alebo zeleninový) 0,4 - 0,7 l
vývar
1 dcl
smotana na šľahanie
1 PL
olivový olej
(viazanička)
slamiha úskolistá
šafrán pravý
himalájska soľ
(štyri chute podľa vlastného ýberu)
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Karfiol očistím, umyjem, rozporcujem na menšie hlavičky, ktoré varím domäkka vo vývare.
  2. Po zavarení pridám olej, bylinky, namleté korenie a soľ.
  3. Po uvarení rozmixujem dohladka a zjemním smotanou.
  4. Po zovretí vypínam.
Dobrú chuť! Poznámka Vývar robíme spravidla každú neďeľu, kurací, slepačí, či hovädzi. Aj so špikovými kosťami. Robíme ho vo veľkom hrnci, deti túto polievku skrátka milujú. To, čo mi ostane naviac použijem do utorkového rizota alebo do polievky na spôsob tejto karfiolovej. Možností je nepreberné množstvo.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár