Jemný koláčik
Koláčik som vymyslela v nedeľu popoludní. Nie a nie rozmyslieť si, čo upečiem. Vtedy skrsol v hlave nápad. Koláč je vynikajúci, jemnučký a biely :) Dúfam, že bude chutiť
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
1 hrnčekmúka polohrubá
1 hrnčekmúka hrubá
pol hrnčekacukor práškový
1 hrnčekcukor kryštálový
1 balenievanilkový cukor
štipka (aby sa podčiarkla chuť)soľ
1 baleniekypriaci prášok
2 ksvajce
1/3 hrnčekaolej
1 hrnčekmlieko
200-250 ml (kyslá smotana)biely jogurt
podľa chuti (možno 1KL)mandľová príchuť
Na dokončenie
stredne veľkýjahodový kompót
len kvôli nasiaknutiupunčová poleva v prášku Dr. Oetker
na potretiejahodový džem
môže sa pridať do cesta, nie je to potrebnékokos
- Všetky suroviny zmiešame vo väčšej mise na hladké, poloriedke cesto.
- Pripravíme si plech (vymastíme a hrubou múkou vysypeme).
- Cesto vylejeme na plech a poukladáme doň napoly rozkrojené jahody.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C. Cesto v rúre nezhnedne, preto pri pohľade nezistíme, či je upečené. Približná doba pečnia je 30 minút, no najlepšie odskúšať špajdľou. Keď sa cesto nelepí, je hotové :
- Po vybratí koláč ihneď polejeme rozrobenou punčovou polevou, ktorá do cesta vsiakne, potom je koláč šťavnatý :) . Na vrch potrieme jahodovým džemom.
KOMENTÁRE K RECEPTU