NajRecept.sk Dezerty Jemný koláčik
Jemný koláčik
Recept Jemný koláčik
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Dominika    ·   10.1.2015

Jemný koláčik

Koláčik som vymyslela v nedeľu popoludní. Nie a nie rozmyslieť si, čo upečiem. Vtedy skrsol v hlave nápad. Koláč je vynikajúci, jemnučký a biely :) Dúfam, že bude chutiť

Suroviny
1 hrnček
múka polohrubá
1 hrnček
múka hrubá
pol hrnčeka
cukor práškový
1 hrnček
cukor kryštálový
1 balenie
vanilkový cukor
štipka (aby sa podčiarkla chuť)
soľ
1 balenie
kypriaci prášok
2 ks
vajce
1/3 hrnčeka
olej
1 hrnček
mlieko
200-250 ml (kyslá smotana)
biely jogurt
podľa chuti (možno 1KL)
mandľová príchuť

Na dokončenie

stredne veľký
jahodový kompót
len kvôli nasiaknutiu
punčová poleva v prášku Dr. Oetker
na potretie
jahodový džem
môže sa pridať do cesta, nie je to potrebné
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny zmiešame vo väčšej mise na hladké, poloriedke cesto.
  2. Pripravíme si plech (vymastíme a hrubou múkou vysypeme).
  3. Cesto vylejeme na plech a poukladáme doň napoly rozkrojené jahody.
  4. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C. Cesto v rúre nezhnedne, preto pri pohľade nezistíme, či je upečené. Približná doba pečnia je 30 minút, no najlepšie odskúšať špajdľou. Keď sa cesto nelepí, je hotové :
  5. Po vybratí koláč ihneď polejeme rozrobenou punčovou polevou, ktorá do cesta vsiakne, potom je koláč šťavnatý :) . Na vrch potrieme jahodovým džemom.
Dobrú chuť :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár