Jemný koláčik

Recept Jemný koláčik

Pridal: Dominika, 10.1.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Koláčik som vymyslela v nedeľu popoludní. Nie a nie rozmyslieť si, čo upečiem. Vtedy skrsol v hlave nápad. Koláč je vynikajúci, jemnučký a biely :) Dúfam, že bude chutiť

FOTKA OD VÁS

Pridal: Dominika, 10.1.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

1 hrnčekmúka polohrubá
1 hrnčekmúka hrubá
pol hrnčekacukor práškový
1 hrnčekcukor kryštálový
1 balenievanilkový cukor
štipka (aby sa podčiarkla chuť)soľ
1 baleniekypriaci prášok
2 ksvajce
1/3 hrnčekaolej
1 hrnčekmlieko
200-250 ml (kyslá smotana)biely jogurt
podľa chuti (možno 1KL)mandľová príchuť

Na dokončenie

stredne veľkýjahodový kompót
len kvôli nasiaknutiupunčová poleva v prášku Dr. Oetker
na potretiejahodový džem
môže sa pridať do cesta, nie je to potrebnékokos

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny zmiešame vo väčšej mise na hladké, poloriedke cesto.
  2. Pripravíme si plech (vymastíme a hrubou múkou vysypeme).
  3. Cesto vylejeme na plech a poukladáme doň napoly rozkrojené jahody.
  4. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C. Cesto v rúre nezhnedne, preto pri pohľade nezistíme, či je upečené. Približná doba pečnia je 30 minút, no najlepšie odskúšať špajdľou. Keď sa cesto nelepí, je hotové :
  5. Po vybratí koláč ihneď polejeme rozrobenou punčovou polevou, ktorá do cesta vsiakne, potom je koláč šťavnatý :) . Na vrch potrieme jahodovým džemom.
Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť