Hovädzie líčka

Pridal: S varechou v ruke, 7.1.2015
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Dusené na červenom víne a koreňovej zelenine pomaly, dlho a pri nízkej teplote. Mäso je potom jemné, šťavnaté a dá sa jesť aj lyžicou...
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 7.1.2015
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
SUROVINY
hovädzie líčka
cibuľa
cesnak
mrkva
petržlen
zeler
hnedé šampiňóny
stopkatý zeler
suchéčervené víno
šalotka
paradajkový pretlak
cukor hnedý
maslo
bravčová masť
bobkový list
nové korenie
čerstvo mleté korenie
soľ
- Do tej istej panvice som vložil nakrájanú cibuľu a keď bola orestovaná do hneda, pridal som k nej nakrájanú zeleninu a cesnak, restoval som asi 20 minút, zelenina chytila krásnu farbu, vtedy som pridal dve polievkové lyžice paradajkového pretlaku a tiež som ho zarestoval.
- Zalial som kvalitným suchým, červeným vínom (7 dcl) a redukoval som ho asi 20 minút.
- Potom som do zeleninovo - vínového základu vložil opečené mäso, dolial som vodou tak, aby bolo zakryté a vložil som ho aj s pokrievkou na 3 hodiny do vyhriatej rúry...na 160°C.
- Mäso je už hotové, úplne mäkké...tak som ho z omáčky vybral a dal som ho bokom.
- Omáčku som rozmixoval, dochutil hnedým cukrom a soľou.
- Vložil som do nej malé guľaté cibuľky a na plyne som ju redukoval ešte asi pol hodinku, pokiaľ nebola cibuľka a omáčka hotová, na záver som do nej pridal oriešok masla...
KOMENTÁRE K RECEPTU