NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Hovädzie líčka
Hovädzie líčka
Recept Hovädzie líčka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   7.1.2015

Hovädzie líčka

Dusené na červenom víne a koreňovej zelenine pomaly, dlho a pri nízkej teplote. Mäso je potom jemné, šťavnaté a dá sa jesť aj lyžicou...

Suroviny
hovädzie líčka
cibuľa
cesnak
mrkva
petržlen
zeler
hnedé šampiňóny
stopkatý zeler
suché
červené víno
šalotka
paradajkový pretlak
cukor hnedý
maslo
bravčová masť
bobkový list
nové korenie
čerstvo mleté korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr som nakrájal zeleninu na kocky, na dve kilá mäsa som nakrájal jednu cibuľu, tri strúčiky cesnaku,  asi dve mrkvy, jeden väčší petržlen a asi také isté množstvo zeleru.
  2. Potom hovädzie líčka na väčšie kocky.
  3. Mäso som dochutil čerstvo mletým korením a soľou, v hlbšej panvici som ho nechal na bravčovej masti zatiahnuť z každej strany a odložil som ho bokom.
  4. Do tej istej panvice som vložil nakrájanú cibuľu a keď bola orestovaná do hneda, pridal som k nej nakrájanú zeleninu a cesnak, restoval som asi 20 minút, zelenina chytila krásnu farbu, vtedy som pridal dve polievkové lyžice paradajkového pretlaku a tiež som ho zarestoval.
  5. Zalial som kvalitným suchým, červeným vínom (7 dcl) a redukoval som ho asi 20 minút.
  6. Potom som do zeleninovo - vínového základu vložil opečené mäso, dolial som vodou tak, aby bolo zakryté a vložil som ho aj s pokrievkou na 3 hodiny do vyhriatej rúry...na 160°C.
  7. Mäso je už hotové, úplne mäkké...tak som ho z omáčky vybral a dal som ho bokom.
  8. Omáčku som rozmixoval, dochutil hnedým cukrom a soľou.
  9. Vložil som do nej malé guľaté cibuľky a na plyne som ju redukoval ešte asi pol hodinku, pokiaľ nebola cibuľka a omáčka  hotová, na záver som do nej pridal oriešok masla...
Podával som na zemiakovej kaši s pažítkou...dobrú chuť :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár